Saç mezoterapisi, nedenlere bağlı kalmaksızın her yaş grubuna ve her cinsiyete uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Saç dökülmelerinin durdurulmasını sağlarken, yeni çıkan saçların daha sağlıklı ve güçlü olmasını amaçlamaktadır.

Günümüzde saç dökülmelerinin durdurulması amacı ile birçok ürün ve teknik bulunmaktadır. Geneli geçici ve etkisiz yöntemlerden oluşmaktadır. Saç mezoterapisi tedavisi kıl köklerine enjekte edilerek, hücrelerin gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri karşıladığı için başarılı ve kalıcı çözümler sunmaktadır. Ayrıca kullanılan ilaçlar bölgesel şekilde ve küçük dozlarda uygulandığı için oldukça hızlı sonuçlar alınmasını sağlayan, en etkili tedavi yöntemidir. 

Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Saç dökülmeleri genel olarak beslenme ve dolaşım sistemi bozukluğunun yol açtığı etkilerden bir tanesidir. Bu nedenle saç derisinin ihtiyacı olan besin değerlerinin takviye edilmesi ile gerçekleşen bir tekniktir. Mezoterapi uygulanmadan önce kafa derisinin hazırlanması için termoterapi işlemi uygulanır. Esas olarak saç termoterapisi mezoterapi öncesinde uygulanması gereken bir tekniktir. Kafa derisinin yumuşatılması için ozonlanmış bir buhar aracılığı ile mezoterapi için uygun şartlar hazırlanır. Yapılan bu işlem sayesinde ağrı hissi ortadan kaldırılmış olur.

Termoterapi ardından saçın yapısında yer alan vitamin, mineral, keratolitik ajanlar, minoxidil, dolaşım arttırıcı ve lokal anestezik olan özel bir karışım hazırlanır. Saç mezoterapi tabancası içine aktarılır. Bu tabancanın temasta olduğu yer bir bilgisayar ile her tetiğe basıldığı anda ne kadar miktar ilacın saçlı deriye aktarılacağı konusunda yönlendirir. İlacın iğne içeri aktarılırken, çıkarken ya da içindeyken boşalması durumunda doktor tarafından bu bilgisayar sayesinde kontrol altına alınır. Ayarları yapıldıktan sonra ilaç belirli aralıklarla bu tabanca ile tüm saçlı deriye eşit miktarda dağıtılır.

Tüm alanın taranmasından sonra özel bir yağ karışımı yardımı ile saçlı deri kaplanır. İlacı bir süre içeride tutabilmek adına gözenekler kapatılır. Uygulama sonrasında saçların yıkanmaması, ıslatılmaması ve herhangi bir ilacın kullanılması gereklidir. Bknz: Saç mezoterapisi

Her Saç Dökülmesine Uygulanabilir Bir Yöntem mi?

Nedenlerine bağlı olmaksızın, yaşanan her saç dökülmesi problemlerinde uygulanmaktadır;

                    Stres kaynaklı saç dökülme,

                    Mevsimsel saç dökülme,

                    Metabolik kaynaklı saç dökülme,

                    Alopecia Areata,

                    Saçkıran,

                    Genetik olarak erkek tipi saç dökülme,

                    Gebeliğin ardından yaşanan ani saç dökülmelerinde de, oldukça etkili bir yöntem olarak uygulanmaktadır.

Saç Mezoterapisi Tedavisi Hangi Amaçla Uygulanmaktadır?

Saç mezoterapisi tekniği 3 ana amaç doğrultusunda uygulanmaktadır.

1)                  Saç dökülmelerinin durdurulması

Kadın ve erkekte görülen tüm saç dökülme problemlerine karşılık, saç dökülmelerinin durdurulması amacı ile uygulanmaktadır. Saç dökünmelerinin başlıca nedeni, beslenme ve dolaşım bozuklarının sonucu ortaya çıktığı için, saç derisinin ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin enjekte edilmesi ile bu sorun ciddi oranda önlenmektedir.

2)                  Saçın kalitesinin yeniden kazandırılması

Kafa derisinde mevcut olan ama ne dökülme ne de ölme eğiliminde bulunan güçsüz bebek saçlarının, canlandırılması ve kalınlaşması için saç mezoterapisi tekniği uygulanmaktadır. Böylece zayıf kıl kökleri beslenerek daha sağlıklı saçların çıkması sağlanır.

3)                  Saç hücrelerinin uyandırılması

Kafa derisinde canlı ama saç üretimi yapamayan saç hücrelerinin uyarılması amacı ile uygulanmaktadır. Uyarılan bu hücreler harekete geçirilerek, yeni sağlıklı saçların çıkması amaçlanmaktadır.

Saç Mezoterapisi Kaç Seansta Uygulanır?

Saç mezoterapisi seans başına uygulanan bir tedavi yöntemi olmaktadır. Her seans yaklaşık olarak 40 dakika sürmektedir. İlk 4 seans haftalık olarak 1 defa, son 4 seans ise on beşer günde bir defa olmak üzere uygulanır. Seanslar arasındaki zaman aralığının; ilk 4 seansta 11, son 4 seansta 22 günü geçmemesi gerekmektedir.

Kaynak: http://www.marmarahair.com/