Günümüzde teknolojinin nimetlerinden nasibini almış sektörlerden olan sıhhi tesisat sektörü eski balyozlarla kırarak tıkanıklığı bulana kadar evi yıkıp dökme durumuna son vermiş gibi. Uyguladıkları en temiz ve zahmetsiz olan yöntem robotla tıkanıklık açma yöntemi. Boru içerisinde yol alan bir kamera ile tıkanık olan bölgenin bulunması sağlanıyor. Katı atıkların neden olduğu tıkanıklıkların açılmasında ilk önce yerinin tespit edilmesi çok önemli. Bu tespit işlemin de robotla tıkanıklık açma süreci çok önemli. Önce gider yoluna gönderilen kablo ucundaki kamera ile tıkanıklık durumunun boyutu tespit edilmekte ve gider borusunun olduğu her yerde tıkanma riski maalesef var.

Örneğin tuvalet giderleri en çok tıkanıklık sorunlarının yaşandığı bölgeler. Bu bölgeler atılmaması gereken cisimlerin atılarak gider yoluna dahil edilmesi sonucu çok ciddi tıkanıklıklara yol açılmakta. Bu tip tıkanıklarda bile tıkanıklık açma işlemleri kolayca gerçekleştirilebilmekte. Gider yoluna gönderilen kamera sayesinde tıkanıklık türü belirlenmekte. Sonuçta tıkanıklık nedenlerine göre uygulanan bir tıkanıklık açma işlemi daha yararlı ve gelecekte de aynı sorunun yaşanmaması adına daha sağlıklı olmakta.

Robotla tıkanıklık açma sürecinde gider yoluna gönderilen robot ile tıkanıklığa neden olan maddenin türüne göre tıkanıklık açma işlemi gerçekleştiriyor. Daha sonrasında gider yoluna gönderilen kamera ile tekrardan kontrol yapılması ve artık kalıp kalmadığının tespit edilmesi önemli. Tıkanıklığa sadece gider yoluna atılan atıkların sebep olmadığı bilinmekte. Gider borusunun eski olması ve zamanla yıpranarak işlevselliğini yitirmesi de olası. Ayrıca bina yapım aşamasında gider yoluna kaçan inşaat atıkları da tıkanmaya sebebiyet verebilmekte. Bu sebeplerden dolayı robotla tıkanıklık açma işlemi yapılması en sağlıklısı olacaktır.

Mutfak Lavabo Tıkanıklığı Açma

Evimizde, işyerimizde ve mutfak olan her yerde en sık karşılaşılacak tıkanıklık türü mutfak lavabo tıkanıklığı. Özellikle evlerimizde mutfak giderine dökülen ya da atılan yabancı maddeler bu tıkanıklık için sebep oluşturmakta.

Örneğin evimizde lavaboya dökülen kızartma yağı ve yemek artıkları belli bir süre sonra boruya yapışıp katılaşmaya başlamakta. Arkasından gelen diğer atıkları tutarak bu katılaşmanın çoğalmasına neden olmakta. Belli bir süre sonra sertleşen bu atıklar suyun gitmesini zorlaştırarak tıkanmaya neden olmakta. Genelde lavabo tıkanıklarında uygulanan en yaygın yöntem kimyasal çözücüler kullanarak açmaya çalışmak.  Ancak bu yöntem bazen zararlara da yol açmakta. Gider borusunun asit nedeniyle yıpranması hatta deforme olarak işlevini yitirmesi de olabilecek durumlardan biri. Böyle bir durumun olması gider borusu sızıntısının da ekstra bir sorun olarak karşımıza çıkmasına neden olabilir.

Genelde binalarda mutfak giderinden çıkan boru belli bir noktadan sonra ortak boru ile birleşmekte. Bu durumda tıkanıklık derinlerde olabilmekte. Bu Bölgelerde meydana gelebilecek bir tıkanıklık sorununda robotla tıkanıklık açma işlemi kaçınılmaz olmakta. Bu konuda destek alabileceğiniz, konusunda uzman İstanbul tesisat firması Dizayn Tesisat tıkanıklık açma işlemini temiz ve sağlıklı bir biçimde yapmakta. Bu şekilde işlemler yapan firma sayıları günümüzde hızla çoğalmakta. Bu hizmetlerin bedelleri de eski maliyetlere göre gayet uygun. Eski yöntemler ek maliyetlere sebebiyet verirken lokal yapılan bu işlem sayesinde maliyetleriniz oldukça düşmekte. Tabi böyle bir işleme ihtiyaç duymamak için lavabo ve giderlere sadece atılması gerekenleri atmak en etkili çözüm. Ancak bizim dışımızda gelişen durumlarla ilgili yapabilecek bir şey yok. Bu bakımdan da robotla tıkanıklık açma işlemi en doğru ve etkili çözüm olacaktır.