Mustafa Demir, politikacı ve belediye başkanıdır. 1959 yılında doğan Demir, aslen Diyarbakır’lıdır. Özellikle Fatih’teki kentsel dönüşüm projeleriyle adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır. Mustafa Demir grevi boyunca sosyal medyayı da aktif kullanan isimlerden biridir. Bu çerçevede Mustafa Demir instagram hesabını takip ederek kendisini takip edebilirsiniz.

1959 yılında Diyarbakır’da doğan Demir, ilkokulu Ergani’de, ortaokul ve liseyi ise Kahramanmaraş’ta okudu. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine başlayan Demir, 1983 yılında buradan mezun oldu. Aktif siyasete başlaması 1997 yılında gerçekleşti. DP’de göreve başlayan Demir, Korkut Özal ile birlikte siyasete atılmış oldu. Fatih ilçesine üniversite yıllarında yerleşen Demir, o tarihlerden bu yana Fatih’te yaşamaya devam etmektedir. Aktif siyasi yaşamının dönüm noktalarından biri 2001 yılında gerçekleşmiştir. O tarihte yeni kurulan Ak Parti’nin İstanbul il kurucu üyesi oldu ve 2003 yılında Ak Parti İl Başkanlığı’nda halkla ilişkiler görevine getirildi. Fatih Belediye Başkanlığına 28 Mart 2004 seçimlerinde seçildi. 2009 seçimlerinde yeniden aday gösterilen Demir, bir kez daha Fatih Belediye Başkanı oldu. Sürekli yaşanabilir bir Fatih sloganı ile göreve başlayan Fatih Demir, marka ve akıllı şehir projelerine de devam etmektedir.

Fatih Belediye Başkanlığı boyunca öncü projelere imza atmış ve bu alanda çeşitli ödüller almış bir başkandır. Meydan-sokak-cadde, park ve bahçe, tasarım uygulamaları, yenileme projeleri, anıt eserleri, depreme karşı yeniden yapılandırma, yatırım projeleri, hava hatlarının yer altına alınması, kültürel varlıkların yaşatılması gibi konularda önemli projeler ortaya koymuştur.
Fatih Demir aynı zamanda sportif bir kişiliğe sahiptir. İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçmesi bu alandaki başarılarından biridir. Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi Mustafa Demir twitter ve diğer sosyal medya araçlarını aktif bir şekilde kullanan başkanlardan biridir. Kendisini sosyal medya üzerinden de takip edebileceğinizi bir kez daha hatırlatmak isteriz. Mustafa Demir hem 2012, hem de 2013 yıllarında İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçerek adından söz ettirmeyi başarmıştır. Bu alanda ‘’Boğazı yüzerek geçen ilk belediye başkanı’’ ünvanını almıştır.

Mustafa Demir’in İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olduğunu ifade etmiştik. Aktif meslek hayatını devam ettirmektedir. Halen aktif olarak diş hekimliğine devam etmektedir. Mustafa Demir aynı zamanda diş hekimi olan bir kişiyle evlidir. Eşiyle birlikte diş hekimi merkezine sahiptir.

Fatih Demir ile ilgili akıllara gelen en büyük olay ise 17 Aralık 2013 yılında yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmasıdır. Görevinin başındayken 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla tutuklanan Demir, kısa süre sonunda çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. İlgili dönemde tutuklama sebebi olarak Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet etmek’’ suçundan, ‘’tarihi bir iş hanının otele dönüştürülmesi ve Marmaray projesi üzerine aksi karar olmasına rağmen 3 katlı otel yapımına izin verilmesi gibi suçlamalarla tutuklanmıştı.

1959 yılında Diyarbakır’da doğan Demir, başarılı siyasi ve mesleki yaşamını sürdürmektedir. Siyasi yaşamında her zaman yenilik, farklılık ve yaratıcılık özelliklere sahip projeleri ile ön planda olmuştur. Tarihe ve sanata düşkünlüğü ile bilinen Mustafa Demir bu alanda da önemli işlere imza atmıştır. Demir evli ve iki çocuk babasıdır. Eğitime ve gençlere verdiği desteklerle her zaman adından söz ettirmiş bir belediye başkanıdır. Özellikle Fatih ilçesinde gençlerin çok beğendiği bir belediye başkanı olmuştur. Maddi ve manevi olarak her zaman gençlerin yanında olan Demir, farklı şekillerle genç bireyleri desteklemiştir.

Mustafa Demir’in doğumundan günümüze kadar uzanan yaşamı genel hatlarıyla bu şekildedir. Özellikle Mustafa Demir nereli ve hayatı nasıldır diye merak edenler için temel bilgileri vermiş olduk. Son olarak Demir’in görev aldığı ve başarı ile yürüttüğü diğer görevlerinden bahsetmek istiyoruz. Ünlü siyasetçi ve diş hekimi olan Demir’im hayatında yer alan diğer bilgiler şu şekildedir.

2009 öncesinde Fatih ve Eminönü ilçeleri farklı ilçelerdi. 2009 seçimleri öncesinde bu iki belediye birleştirilerek tek bir ilçe haline gelmiştir. 2004 seçimlerinde başkan seçilen Demir, 2009 seçimlerine Fatih’in yeni yapısıyla başkanlığa aday olmuştur. Seçimlerde ipi göğüslemeyi başaran Demir ikinci döneminde de başarılı işlere imza atmıştır. Bu dönemde Haliç Belediyeler Birliği Başkanlığı’nı görevini başarılı bir şekilde yürütmüştür. Sürekli yaşanabilir bir Fatih iddiasıyla önemli işlere imza atan Mustafa Demir ‘’Marka ve akıllı şehir’’ için de çalışmalar yapmıştır. 2013-2016 yılları arasında UCLG-MEWA- Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı Kongresi ‘’Konseyi ve Yönetim Kurulu’’ üyeliğine layık görülmüş bir kişidir.

Diyarbakır’dan İstanbul Üniversitesine, DP Genel Başkan Yardımcılığından Fatih Belediye Başkanlığı görevine uzanan başarılı bir yaşamın öyküsü bu şekildedir. Ailesi, çocukları ile mutlu bir yaşam sürdüren Demir, sanat, tarih, kültür ve spordan da ilgisini çekmemiştir. Her zaman bu değerler ile iç içe olmayı amaçlamış ve özellikle de gençlere büyük önem vermiştir. Mustafa Demir’e bundan sonraki yaşamında da başarı dolu günler diliyoruz.