Ek seferlerden bilet almak isteyen vatandaşlara acele etmelerini öneren TOFED Başkanı Erdoğan, “Bayram süresince günde 1 milyon yolcuya hizmet vereceğiz” dedi.

Ramazan Bayramı’nı sevdikleriyle geçirmek isteyenlerin yoğun talebi nedeniyle bayrama sayılı günler kala otobüs biletleri tükendi. Bunun üzerine devreye giren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, vatandaşların mağdur olmaması için B2 ve D2 belgeli otobüslerden yararlanılması için genelge yayımlandı.

Ramazan Bayramı’nda 25 Temmuz-4 Ağustos, Kurban Bayramında ise 3-13 Ekim tarihleri arasında B2 ve D2 yetki belgesi sahiplerinin taşıt belgelerinde kayıtlı 25 ve üzeri koltuk kapasitesine sahip araçlarla yolcu taşınabilecek. Bu gelişmenin ardından otobüs firmaları da harekete geçerek ek seferler düzenledi.

BİLET KALMAMIŞTI

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, yoğun talep nedeniyle bayrama sayı günler kala otobüslerde yer kalmadığını söyledi. Ramazan Bayramı’nın 28-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleşeceğini anımsatan Erdoğan, “Bayram dolayısıyla yolculuklar 25 Temmuz’da başlıyor. Bayramın bitişi hafta içine gelmesine rağmen dönüşte otobüs biletlerine talepler 2-3 Ağustos tarihlerine geliyor” dedi.

FİRMALAR VE YOLCULAR RAHATLADI

Türkiye genelinde 345 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğini dile getiren Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlık tarafından B2 ve D2 yetki belgeli otobüslere izin vermesiyle bayram süresince günlük yaklaşık 1 milyon yolcuya hizmet vereceklerini anlattı. Bakanlığın B2 ve D2 yetki belgeli otobüslerin 25 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında kullanılmasına izin verdiğini bildiren Erdoğan, söz konusu iznin hem firmaları hem de yolcuları rahatlattığını kaydetti.

‘GİDİŞ-DÖNÜŞ’ ÖNERİSİ

Bakanlığın verdiği iznin ardından yaklaşık 2 bin otobüsün daha devreye gireceğini dile getiren Erdoğan, yeni ek seferlerden bilet almak için vatandaşların acele etmesini istedi.

Vatandaşların otogarlardan kalkan otobüs firmalardan bilet almaları uyarısında bulunan Erdoğan, dönüşte sıkıntı yaşamamaları için de biletlerini gidiş-dönüş şeklinde almaları önerisinde bulundu.

FİYATLAR DEĞİŞMEDİ

Bilet fiyatlarına zamlı tarife uygulanacağı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Erdoğan, “Bilet fiyatlarında değişiklik yok, geçen sene fiyatlarıyla aynı” dedi.

Erdoğan, bayram dolayısıyla yollarda yoğun trafik akışı olacağından yolcuların otobüse bindiklerinde emniyet kemerlerini takmayı unutmamaları gerektiğini belirtti.

YOL DENETİMLERİ ARTACAK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ramazan Bayramı nedeniyle korsan yolcu taşımacılığını önlemek için denetimleri artıracak. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı tatilinde akraba ziyareti veya dinlenme tatili olarak değerlendirmek isteyen vatandaşların geçmişteki trafik kazaları sonrası acı olayları tekrar yaşamamaları için özellikle özel araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşların diğer sürücüler için de hayati önem taşıyan kurallara uymasını istedi. Yetkililer, sürücülere birbirlerine karşı sabırlı ve saygılı davranmalarını önerdi.

SÜRÜCÜLERE ÖNERİLER

-Trafiğe çıkmadan önce aracın teknik bakımını yaptırınız.

-Belirlenen sınırlarının üzerinde yolcu ve yük kabul etmeyiniz.

-Önde oturan da arkada oturan da mutlaka emniyet kemeri takmalı.

-Hız limitlerine uyunuz. Seyir sırasında cep telefonu kullanmayın.

-Mola verin, yorgun ve uykuluyken direksiyon başında olmayın

-Dönüş yolculuğunu bayram tatilinin son gününe bırakmayın.

EK SEFERLER İNTERNETTE

OnlineTerminalim.Com sitesinden tüm otobüs firmalarının normal ve ek bütün seferlerini karşılaştırıp biletlerinizi online olarak alabilirsiniz.

Ayrıca THY, Anadolujet, Atlasjet, Borajet, Sunexpress gibi tüm havayollarının ekonomik, indirimli ve tüm biletlerini de online olarak alabilirsiniz.

Otobüs ve uçak seferlerini sorgulamak için lütfen