Genç Siviller yaptıkları açıklama ile Kenan Evren'in yargılanmasının peşinde olduklarını bildirdi.

YETMEZ AMA EVET

Yapılan açıklamada, ''Darbeden 30 yıl sonra yapılan referandumda "yetmez ama EVET" dememizin belki en büyük nedeni Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanabilmesini sağlamaktı. 13 Eylül sabahı Türkiye'nin her yerinden darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Ama görüyoruz ki ne Kenan Evren savcılığa ifadeye çağırılıyor ne de diğer darbeciler hakkında bir işlem yapılıyor.'' denildi.

SORUMLULARI TEŞHİR EDECEĞİZ

Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK) olarak suç duyurusu hakkında işlem yapmayan memurundan amirine, savcısından hakimine, müsteşarından bakanına, başbakanından cumhurbaşkanına kadar herkesi izleyeceğiz. Başvurumuz hakkında işlem yapmayanları adıyla, ünvanıyla kamuoyuna duyurup teşhir edeceğiz.

Komitede yer alan yazar ve aydınların listesi: Adalet Ağaoğlu, Ferda Keskin, Lale Mansur, Sacit Kayasu, Zeynep Tanbay, Kerem Kabadayı, Mithat Sancar, Leyla İpekçi, Hayko Bağdat, Ferhat Kentel, Doğan Tarkan, Hilal Kaplan, Bekir Berat Özipek, Yıldız Önen, Abdülhamit Kırmızı, Demiray Oral, Cemil Ertem, Roni Margulies, Hıdır Geviş, Cengiz Algan, Neslihan Demir, Mehmet Altan, Mesut Yeğen, Sezai Temelli,Şenol Karakaş, Fehim Işık, Turgay Oğur, Arife Köse, Mustafa Şentop, Mücteba Kılıç,Emre Aköz, Yıldıray Oğur, Yalçın Ergündoğan, Nagehan Alçı, Ayhan Aktar.