Sivas’ta yaşanan katliamla ilgili davanın zamanaşımından düşmesini bir süredir protesto eden öğrenciler ile kendilerini dindar olarak tanıtan bir grup öğrenci arasında bugün İstanbul Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi’nin bulunduğu Beyazıt yerleşkesinde sopaların da kullanıldığı çok büyük bir kavga çıktı.

 

Daha önceden aralarında çeşitli sorunlar yaşanan iki öğrenci grubu bu sefer de Sivas Katliamı ile ilgili davanın düşmesinden sonra karşı karşıya geldi.

 

Uzun zamandan beri İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin koridorlarında yaşanan bu en büyük kavgada deyim yerindeyse kan gövdeyi götürdü.

 

Kamuoyunda Sivas davası olarak bilinen davanın son duruşmasında zamanaşımı hükümlerinin uygulanıp davanın zamanaşımından düşürülmesi sonucu bu olayı sol görüşlü öğrenciler çeşitli vesilelerle protesto etmişti. Ancak bugün kendilerini dindar olarak tanıtan bir grup öğrenciyle bu dava yüzünden yaşanan gerginlikler kanın aktığı bir kavgaya dönüştü.

 

GÜVENLİK YETERSİZ KALDI

Her şey birdenbire gelişti. Bir süredir gerginlikler yaşansa da iki grubun sopalarla birbirine girdiği bu kavga aniden gelişti. Okula girişte uygulanan sıkı güvenlik önlemlerine rağmen bu kavgada sopaların kullanılması akla bu kavgayla çeşitli hazırlıkların yapıldığını getirdi. Aniden gelişen durum karşısında fakülte içinde bulunan son derece yüksek güvenlik görevlisi de kavganın çıkmasını engelleyemedi. Fakülteye zaten yerleşkenin hemen duvarının dibinde bulunan çevik kuvvet ekiplerinin girmesi sonucu olaylar sona erdi. Fakültenin içinde bulunan özel güvenlik görevlileri kavganın çıkmasını engelleyemedi.

 

“La ilahe illallah” ve “Sivas’ın hesabını soracağız” diye bağırışların da duyulduğu kavgada soda şişeleri de bazı öğrenciler tarafından kullanıldı.

 

Saldırıda yaralanan öğrencilerden   Cankat Aydın şu açıklamayı yaptı: "Sivas'ın hesabını soracağımızı belirten afişler astık. Kendilerine "Müslüman Gençlik" adını veren gerici grup tekbir getirerek ellerinde sopalarla saldırdılar. "Yaşasın şeriat", "daha fazla Sivas" diye bağırıyorlardı.

YERDE YATAN ÖĞRENCİ TEKMELENDİ

Öğrenciler, kendilerini bu kavgada öylesine kaybetmişlerdi ki yerde yatan bir öğrencinin buna rağmen sopalanması kavganın ne derece büyük olduğunu gözler önüne serdi. İçinde kız öğrencilerin de bulunduğu bir grup öğrencinin ise aldığı darbeler sonucu yaralandığı görüldü. Öğrencilerden akan kanlar daha sonra fakültede görevli temizlikçiler tarafından silindi.

 

Olayın bitmesinin ardından çevik kuvvet ekipleri bir süre daha ambulansla birlikte Hukuk Fakültesi’nin giriş kapısının önünde herhangi bir olayın çıkmaması için bekledi.

 

Gökhan Soysal / Demokrat Haber