Gençler Meydana İnisiyatifi üyesi bir grup öğrenci işsizliğe dikkat çekmek için Taksim Meydanı'nda oturma eylemi başlattı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen, yanlarında getirdikleri straforlara oturan öğrencilerin eylemi 1 gün sürecek

Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan Gençler Meydana İnisiyatifi üyesi 30 kişilik öğrenci grubu, Türkiye’deki işsizliğe dikkat çekmek için Taksim’de oturma eylemi başlattı. 'Tunus, Tahrir, Madrid, Atina, Şili, Londra, Wall Street şimdi İstanbul’, 'İşsizsek borçluysak zenginlerden çoksak gençler meydana’ yazılı pankartları seren grup üyeleri, yanlarında getirdikleri straforlara oturdular.

Soğuk ve yağmura rağmen 1 günlük oturma eylemi yapacak olan göstericiler adına bir öğrencinin yaptığı basın açıklamasında "’Ekonomi iyiye gidiyor’ diyenlerin, ’Çalışanların gelecek endişesi yok’ diyenlerin karşısında gerçekleri açıklamak için buradayız" denildi.

Basın açıklamasında şunlara da yer verildi:

"Bizim çalışanlar ve çalışamayanlar olarak gelecek endişemiz var. Artık ne liseyi bitirmek, ne üniversiteyi kazanmak, ne üniversiteyi bitirmek, hatta yüksek lisans yapmış olmak bile bizler için geleceğimizi kazanmak anlamına gelmiyor. Bu gerçeğe hükümetten gelen yanıt ise, dün her mezun iş bulacak sanmayın oldu; bugün ise Türkiye’den bütün dünyaya yetecek kadar maden mühendisi mezun olurken 30 tane maden mühendisini işe alacağım sözü vermek oluyor.

Yani hükümet açıkça işsizliği, krizin etkilerini gizlemeye çalışıyor. Bütün Avrupa borç krizi ile savrulurken krizin teğet bile geçmeyeceğini söylüyor. Fakat krizin teğet bile geçmediği iddia edilen Türkiye’de 2012 yılının ilk günlerinde 3 genç, işsizlik yüzünden intihara teşebbüs etti."

Gençler Meydana İnisiyatifi üyesi öğrenciler, ısınmak için yanlarında soba da getirdi. (f5haber)