EDİRNE'de, toplanan 50 kişilik öğrenci grubu, şehir içi toplu taşıma ücretlerine yapılan zamı protoste etmek için yol kapatınca polis müdehale etti. Çıkan olaylarda 3 öğrenci gözaltına alındı. 

Edirne Belediye Meclisi, 2 Şubat'ta yapılan toplantıda ulaşım ücretlerine zam yapıldı. Şehiriçi ulaşımda kısa hatlar öğrenci 75 kuruş, tam 1 lira olarak uygulanırken, 8 Şubat tarihinde yürürlüğe giren zamlı tarifenin ardından fiyatlar kent kart kullanıcılarını 25 kuruş, kullanmayan içinse 50 kuruş birden arttı. Bu zam ise öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Bugün Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, basın açıklaması yapmayı planladıkları kent merkezindeki Saraçlar caddesine yürüyüşe geçti. Öğrenciler Ayşekadın caddesini trafiğe kapatınca polis engeli ile karşılaştı. Bunun üzerine öğrenciler ile polis arasında arbede çıktı. Çok sayıda öğrenci polislere taş attı, su fırlattı, tekme ve tokatlarla saldırdı. Polis de öğrencilere müdahalede bulundu. Olaylarda 3 öğrenci gözaltına alındı.

Polis caddeyi kapatarak yürüyüş yapmak isteyen öğrencilere izin vermeyince, öğrenciler kaldırımı kullanarak 4 kilometre uzaklıktaki Saraçlar caddesine yürüdü.

ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI

Polis eşliğinde geldikleri Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması yapan eylemci öğrenciler zamların geri alınmasını istedi. Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan Trakya Üniversitesi’nin Ayşekadın Kampüsünde polise saldırdığı için gözaltına alınarak polis minibüsüne bindirilen 2’si kız 3 üniversite öğrencisi kısa bir süre sonra haklarında herhangi bir işlem yapılmadan serbest bırakıldı.

Hürriyet