Buca Belediyesi atıl durumdaki 175 bin metrekarelik bir alanı zeytinliğe çeviriyor. Zeytin fidanları büyüyüp ürün verir hale geldiğinde zeytinlerden elde edilen gelir öğrencilere burs olarak dağıtılacak.

İzmir’de Buca Belediyesi’nin ‘Eğitime Zeytin Dalı’ projesinde fidan dikimleri devam ediyor. Belediyenin 175 bin metrekarelik tarım arazilerinde devam eden dikimlerin 106 bin metrekarelik bölümü tamamlandı.

Fidanların ürün verir hale gelmesiyle birlikte elde edilecek 1 milyon liralık gelir üniversite öğrencilerine burs olarak dağıtılacak.

Buca Belediye Başkanı CHP’li Levent Piriştina, “Zeytin bir ülkenin geleceğidir. Zeytinle geleceğe, yarınlara sahip çıkıyoruz. Barışın, umudun, adaletin, bilgeliğin ve bereketin simgesidir zeytin. Gençliğin ve ölümsüzlüğün habercisidir. Biz Buca’nın topraklarını  zeytinle bereketlendirip, 2 yıl içinde ürünlerinden elde etmeyi planladığımız yaklaşık 1 milyon lira ile de üniversitede eğitim gören 600 gencimize burs desteği sağlayacağız. Bu çalışmayı, bu bursun kaynağını kökleri en sağlam ağaca zeytin ağacına dayandırdık. Zeytin verdikçe, doğa var oldukça her bir zeytin tanesi bir öğrenciyi okutmaya yarayacak. En kıymetli yatırımımız budur” dedi.