Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsü'nde kutlanmak istenilen Newroz’a üniversitenin güvenlikçileri bıçaklarla saldırdı. Bıçaklı saldırının ardından polislerin gaz bombalı müdahalesi geldi. İstanbul Üniversitesi'nde de benzer bir saldırı yaşandı.

Evrensel'in haberine göre, Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Kampüsünde Newroz kutlaması yapmak isteyen öğrencilere, öğle saatlerinde üniversitenin özel güvenlik görevlileri bıçaklarla saldırıda bulundu.

Öğrencilerin güvenlik elemanlarını Newroz alanından uzaklaştırmasının ardından, Eğitim Fakültesi önünde Newroz kutlaması yapılmaya başlandı.

Kısa bir süre sonra bu kez Cebeci Kampüsünü ablukaya alan çok sayıda polis, kampüsün içine girerek öğrencilere gaz bombalarıyla müdahale etti. Polisin müdahalesine öğrenciler taşlarla karşılık verdi.

Polisin yerleşkeyi tamamen boşaltmasıyla birlikte ise üniversiteliler bir kez daha Newroz alanı olan yurt önüne geçti. Öğrenciler, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları eşliğinde halaylarını çekmeye devam etti.

İÜ'DE DE SALDIRI

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencilerinin Beyazıt Kampüsünde gerçekleştirmek istediği Newroz kutlamasına da saldırı gerçekleşti.

Saat 14.00'de Newroz kutlaması yapmayı planlayan öğrenciler, öğle saatlerinde faşist bir grubun yemekhanede toplandığı haberini aldı. Buraya giden öğrencilerle faşistler arasında çatışma çıktı. Çatışmanın üzerine okula giren çevik kuvvet ekipleri öğrencilere saldırdı. 3 kişinin gözaltına alındığı bir kişininse ağır yaralandığı öğrenildi. (Fotoğraflar: Evrensel-ntvmsnbc)