Tunceli Üniversitesi Senatosu'nun ODTÜ'de çıkan olaylarda öğrencilere destek açıklamasında bulunanları kınadığını belirtmesine ilişkin üniversite öğrencileri Mühendislik Fakültesi'nin girişine "Rektör efendisinin, öğrenciler ODTÜ'nün yanında" afişleri astı.

Bu afişleri kaldırmak isteyen özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında olay çıktı. Olayların büyümesi ile birlikte rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ tarafından üniversiteye sivil ve çevik kuvvet polisi çağrıldı.

Polisin müdahalesi sonucu 20 öğrenci gözaltına alınırken, öğrencilerin Tunceli Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması amacıyla mühendislik fakültesi önünde toplanan yüzlerce öğrenci "Rektör istifa" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı.

Gözaltına alınan öğrenciler sorgu için emniyete götürüldüğü sırada, okul bahçesinde toplanan başka öğrenci grupları da rektör ve polisin tavrını protesto etti.

Üniveriste kampüsü ve çevresinde polis tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınırken, okuldaki gerginlik uzun süre devam etti.