Genç-Sen (Öğrenci Gençlik Sendikası) İzmir DİSK/ Genel-İş'te düzenlediği basın toplantısıyla Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Aziz Güler'in cenazesinin ailesine verilmesini istedi.

Aziz Güler'in cenazesinin bu topraklarda defnedilmesi talebiyle gerçekleşen Genç-Sen'in düzenlediği basın toplantısına CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, HDP İzmir Milletvekili Adayı Semra Uzunok da katıldı.

Çeşitli siyasi parti ve kurumların da katıldığı basın toplantısında Birleşik Devrimci Parti üyesi Ayça Yanar; enternasyonalist devrimci ve gençlik önderi olarak tanımladığı Aziz Güler'in barbar, katliamcı IŞİD çetesine karşı insanlık saflarında yer alarak ölümsüzleştiğini, Bakanlar Kurulu kararı gerekçesiyle Güler'in cenazesinin bu topraklara getirilmesinin engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Ayça Yanar; Bismil'de Elif Şimşek'i katleden sistem, yüreği sınırları aşarak Rojava'ya ulaşan Güler'in bedeninin mücadele ettiği topraklara getirilmesine engel olamayacağını ifade etti.

Genç-Sen adına basın açıklamasını okuyan Eda Yalçınkaya da, kampüslerin özgürlüğü için atılmış olduğu mücadelede yoldaşları olan Aziz Güler'in kampüsleri aşıp yeryüzünün her tarafına yayıldığını söyledi.

Yalçınkaya, IŞİD'e militan yetiştirdiğini, onlara silah ve bomba taşıdığını iddia ettiği AKP'nin bu toprakların değer ve kültürlerini hiçe saydığını savundu. Yalçınkaya, sözlerini ''Aziz Güler'i istiyoruz ve almak için elimizden geleni yapacağız'' diye sonlandırdı.

HDP adına söz alan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ise, ''Dün nasıl Filistin için mücadele edildiyse, bugün de gelenek sürüyor. Rojava'da mücadelemiz büyüyor. Bundan ne kadar gurur duysak azdır'' dedi.

Sultan Eylem Keleş / Demokrat Haber