Artvin Cerattepe'de kurulmak istenen altın madenine karşı direnen öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı.

25’i Eğitim Sen üyesi 26 öğretmen hakkında “Valilik yasağı” olmasına rağmen Cerattepe eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında öğretmenler ifadeye gitti.

İfadelerinde emniyetin belirttiği gibi bir Valilik yasağından haberdar olmadıklarını belirten öğretmenler, polis kameralarından yapılan fişlemelerle açılan soruşturmanın başta Eğitim Sen olmak üzere Artvinlileri yıldırma projesinin bir parçası olduğunu ifade  etti.

Sendika.Org’un haberine göre öğretmenler, Türkiye genelinde uzaklaştırılan, görevden alınan ya da hakkında soruşturma başlatılan 19 bin öğretmenin 17 bininin Eğitim Sen üyesi olduğuna dikkat çekti.

Cerattepe’de yapılması planlanan madene karşı çıkan Artvinlilere ve kentte çalışan kamu görevlilerine geri adım attırma çabaları olarak değerlendirdikleri soruşturmaların karşısında geri adım atmayacaklarını ifade ettiler.

Valiliğin özel olarak Bakanlık’tan müfettiş çağırttığının söyleyen eğitim emekçileri, “Bizim için mahkeme değil mücadelenin devam etmesi önemli” dedi.