AWO (Arbeiterwohlfahrt) bünyesinde hizmet verecek Hessen eyaletinin ilk iki dilli anaokulu 'Dostluk-Freundschaft', 14 Eylül’de Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun da katılacağı törenle hizmete girecek.

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu, Hessen Türk Toplumu (TG-Hessen), Hessen Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Frankfurt Alevi Kültür Merkezi’nin (AKM) desteğiyle AWO Frankfurt bünyesinde Almanca-Türkçe hizmet verecek anaokulunun açılışı, 14 Eylül’de yapılacak.

Anaokulunun tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına Frankfurt Başkonsolosluğu‘ndan Muavin Konsolos Kurtuluş Yücel ve AWO Frankfurt Genel Müdürü Dr. Jürgen Richter’in yanı sıra AWO Anaokulları Bölüm Müdürü Cornelia Held, Müdür Yardımcısı Klaus Roth, Hessen Türk Toplumu Başkanı ve AWO Toplumsal Çeşitlilik Yöneticisi Atila Karabörklü, Hessen Türk Toplumu yönetim kurulu üyesi Berrin Nakipoğlu-Schimang, Frankfurt Alevi Kültür Merkezi Genel Sekreteri Nalan Seval, AWO Wiesbaden Genel Müdürü Hannelore Richter, AWO Frankfurt Basın Sözcüsü Johannes Frass ve Dostluk Anaokulu Müdürü Zübeyde Temizel katıldı.

İKİ DİLLE YETİŞMENİN AYRICALIĞI

İki dille yetişmenin bir ayrıcalık ve zenginlik olduğunu vurgulayan konuşmacılar, Türkçe ve Almanca ile yetişen çocukların, diğer yabancı dilleri de daha çabuk öğrendiğini belirttiler. Projenin başarılı olması durumunda, örneklerinin artacağı ve iki dilli ilkokul ile liselerin de gündeme geleceği kaydedildi. Projenin, Hessen Türk Toplumu, DİTİB Hessen ve Frankfurt Alevi Kültür Merkezi’nin dahil olduğu bir danışma kurulu tarafından desteklendiği belirtildi.

'Dostluk-Freundschaft“ Müdürü Zübeyde Temizel de, anaokulu hakkında ayrıntılı bilgi verirken, bütün tadilatın bittiğini, iç dekorasyonunun da önümüzdeki günlerde tamamlanacağını söyledi. Frankfurt Ostend’deki iki dilli anaokulunun 60 çocuk kapasitesine sahip olduğunu belirten Temizel, bunların 20’sinin 10 ay-3 yaş arası, 40’ının ise yarım ve tam gün olmak üzere 3 yaş üstü çocuklar için düşünüldüğünü vurguladı.

'EĞİTMENLER ALINACAK“

İki dilli uzman eğitmen kadrolarının henüz tamamlanmadığını dile getiren AWO yetkilileri, pedagojik uzmanlar ve eğitmenlerin, iş müracaatları için AWO Kreisverband Frankfurt am Main e.V., Abteilung Kindertagesstätten, Henschelstr.11, 60314 Frankfurt am Main” adresine başvurabileceklerini bildirdiler. (Hürriyet)