Spor dünyasında kas yapmak neredeyse birincil amaçtır. Çoğu insan spor salonlarında daha fazla kas yapmak için protein tozu kullanır. Protein tozu, kas kütlelerini büyütüp besleyen etkili bir takviyedir. Ancak bunun yanında kas yapımı için gerekli olan başka takviyeler de vardır. Bu takviyeler, kas yapını destekleyen ve kişilerin amacına hizmet eden yapı taşlarıdır.

Glutamin bunlardan birisidir. Glutamin, kişiye enerji vererek antrenman esansında kasların daha iyi çalışmasını ve daha az yorulmasını sağlar. Glutamin kullanımı özellikle ağırlık çalışan kişiler için önemli ve etkilidir. Glutamin ile birlikte amino asit de kullanmanızı tavsiye ederim. Amino asit proteinin yapı taşı olup, vücuttaki proteinlerin enzimlenerek kaslara iletilmesini sağlar. Eksikliği durumunda vücuttaki protein parçalanamaz ve kaslara iletilemez. Eğer yeterli bütçeniz var ise sizlere BCAA da kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer yeterli bütçeniz yoksa ama bir takviye kullanmak istiyorsanız, o zaman amino asit değil de BCAA kullanmanızı öneririm. Çünkü BCAA, temel amino asitlerden zincirli olan 3 tanesinden oluşuyor ve amino asitlerin arasında en etkili olanı olarak biliniyor.

Vermiş olduğum bu takviye besinler, bilhassa kas yapımını destekliyor. Bu ürünleri Besin Store’dan tedarik edebilirsiniz. https://www.besinstore.com adresine tıklayarak bu ürünlere en ucuz fiyat garantisi ile ulaşabilirsiniz.