Köln’de Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Keup Caddesi'de, Neonazilerin düzenlediği çivili bombalı saldırının 10. yıldönümünde ırkçılığa karşı büyük etkinlikler yapılacak.

Irkçılık karşıtı ve toplumsal birliktelik adına çalışan Köln “Arsch Huh e.V.” adlı Alman derneği, ırkçılığa karşı 100 bin kişinin katılımı planlanan dev bir konser için hazırlıklara başladı.

100 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

Türkiye'den Sezen Aksu ve Kardeş Türküler‘in, Almanya'dan Peter Maffay ile Udo Lindenberg'in sahne alacağı konser için yoğun hazırlık yapıldığı açıklandı.

Avrupa Postası’ndan Adil Yiğit’in haberine göre, etkinliklerden elde edilecek gelirin bir bölümü ırkçı saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına bağışlanacak.

Neonazi, ırkçı cinayet örgütü NSU’nun 9 Haziran 2004 tarihinde Köln’deki Keupstrasse’de düzenlediği saldırıda, bir kısmı ağır olmak üzere 22 kişi yaralanmıştı.

ALMANYA CUMHURBAŞKANLIĞI DA DESTEKLİYOR

Kamuoyunda geniş destek bulan dev organizeye Almanya Cumhurbaşkanlığı, Köln Anakent Belediyesi, Demokrasi ve Tolerans Vakfı ile Mercedes Firması ve Stern Dergisi de destek verirken, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile ırkçı NSU cinayetlerinde yaşamını kaybeden kurbanların yakınları, etkinliğe davet edilenler arasında bulunuyor.