Bu yıl, Hollanda- Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıldönümü nedeniyle, Kültürlerarası İletişim Disiplinlerarası Sanat Derneği’nin Dışişleri, Kültür ve Turizm Bakanlıkları ve Hollanda Tasarım, Moda, Mimarlık kurumu DDFA desteği ile gerçekleştirdiği “Yaratıcılık Köprüleri: Geleneksel Sanatlardan Yaratıcı Endüstrilere” başlıklı projenin son etabı, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile hayata geçiyor.

 

16 Ekim’de Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş’taki kampüsünde yer alacak etkinliklerin ilki saat 10’da Üniversitenin Fazıl Say Oditoryumu fuayesinde açılacak olan “Geleneksel Sanatlardan Yaratıcı Endüstrilere” başlıklı sergi. Sergide, proje partnerleri Amsterdam Gerrit Rietveld Academy Cam bölümü başkanı Jens Pfeifer ve öğrencilerinin Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi Cam Sanatı Merkezi’nde gerçekleştirdiği Cam Tasarım atölyesi, aynı akademinin Seramik bölümü başkanı Bastienne Kramer ve öğrencilerinin, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiği Seramik Tasarım atölyesi, Arnhem ArtEZ Tasarım Akademisi öğretinm görevlisi, moda tasarımcısı Marc Vorstenbos’un Şanlıurfa Valiliği Geleneksel Sanatlar Araştırma, Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdiği keçe ve kuzu derisinden giysi tasarımı atölyesi ve Eindhoven Design Academy öğrencileri ile ünlü seramik sanatçısı Kiki van Eijk’ın İznik Vakfı’nda gerçekleştirdiği seramik atölyesinin sonuçları sergilenecek.

 

Aynı gün, 10.30’da başlayıp, akşam 18.00’e kadar sürecek olan Konferans da “Geleneksel Sanatlardan Yaratıcı Endüstrilere” başlığını taşıyor. Bahçeşehir Üniversitesi B anfisinde yer alacak olan ve Hollanda tasarım kurumları ve akademilerin temsilcilerinin yanısıra, İstanbul’un farklı Üniversitelerinin tasarım bölümlerinden öğretim üyeleri ve sanatçıların katılacağı konferansa katılım serbest.

 

RUHİ SU ANILACAK

Aynı akşam, Bahçeşehir Üniversitesi’nde PERA FEST kapanış konseri var. Saat 20’deki ücretsiz  konserde Mehtap Meral, Ruhi Su’nun doğumunun 100. Yılı onuruna Ruhi Su’dan türküler seslendirecek.