Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son iki gündür YPG ve ÖSO'nun bulunduğu mevzileri bombaladığını iddia eden YPG Kobani Komutanlığı, saldırılarda 4 ÖSO'lu ile bazı köylülerin yaralandığını duyurdu.

YPG, Türkiye yetkilileri ve ordusunu uluslararası ölçülere göre davranmaları ve saldırıların tekrarlanmaması konusunda uyardı.

YPG resmi sitesinde yazılı bir açıklama yayınlayan YPG Kobani Komutanlığı, son iki gündür Türk ordusunun YPG ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarının Zormixar köyündeki mevzilerini tanklarla bombaladığını ve 4 ÖSO savaşçısının saldırılarda yaralandığını bildirdi.

YPG Kobani Komutanlığı’nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Türk ordusu 24 temmuz sabahı saat 04:30 dolaylarında Kobani’nin batısında Cerablus’un karşısında bulunan Zormîxar köyünde, YPG güçlerimizle ÖSO mevzilerini tanklarla bombalamıştır. Bu bombardımanda 4 ÖSO savaşçısı ile bazı köylüler yaralanmıştır.

Türk ordusu bu gece de saat 22:00 dolaylarında yine aynı köyde güçlerimiz ile ÖSO savaşçılarının mevzilerini tank topuyla bombalamıştır.

Yine bu gece Kobani’nin Doğusunda Girê Spî’nin batısında yer alan Til Findir köyü saat 23:00 sularında bir askeri aracımız türk askerleri tarafından taranmıştır.

Türk ordusu DAIŞ çetelerinin mevzilerini bombalayacağına güçlerimizin bulunduğu mevzilere saldırmaktadır. Bu doğru bir tutum değildir. Türkiye yönetimini uyarıyor ve uluslararası ölçülere göre davranması gerektiğini belirtiyoruz. Yine Türk ordusunu bir daha güçlerimize ve mevzilerimize saldırmaması konusunda uyarıyoruz”.

YENİ ŞAFAK NE DEMEK İSTEDİ?

Bu arada, YPG'ye saldırı haberlerinin geldiği saatlerde AKP'ye yakın Yeni Şafak Gaztesini'nin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül twitter hesabından "YPG Türkiye'yi rahatsız ederse o da bombalanacaktir" diye yazdı. Karagül'ün mesajına twitter kullanıcıları "Genel Yayın Yönetmeni misin, Genel Kurmay Başkanı mı?" diye tepki gösterdi. (Kaynak: ANHA)