Tanınmış İngiliz gazetesi The Daily Telegraph, Suriye’deki muhalif gruplarından Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) amacından sapmakla suçladı ve ’ÖSO artık bir suç örgütüdür” dedi.

Gazetenin Ruth Sherlock tarafından kaleme alınan 'Antakya' mahreçli "Suriye’nin Bitişi: Kardeşlik Topluğundan Savaş Prensliğine" başlıklı değerlendirmede, ÖSO’nun Suriye’deki huzursuzluğun başlarında Esad rejimine karşı mücadele eden küçük bir grup olduğu belirtildi.  Değerlendirmenin devamında ise, “ama şu anda misyonları rüşvet ve haraç yoluyla milyonlar yapmak” denildi.

Suriye’nin en büyük suç örgütüne dönüştüğü belirtilen ÖSO’nun komutanlarının rejime karşı savaşmaktan çok; yolsuzluk, adam kaçırma ve hırsızlıktan kar yapma telaşında olduğu belirtilen sözkonusu değerlendirmede, Ömer Muhtar Tugayları komutanlarından Ahmed el Naitri’nin “çok sayıda lider var ve hiçbiri rejimin  düşmesini istemiyor. Çünkü çatışmayı seviyorlar” sözlerine de yer verildi.

Değerlendirmede Naitri’nin “onlar artık savaş prenslerine dönüştüler, şatolarda yaşıyor, lüks otomobillere yatırım yapıyorlar” sözleri dikkat çekti.