Tayland'da ordunun yönetime el koymasının ardından, darbe karşıtı gösteriler devam ediyor.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta gerçekleşen askeri darbenin ardından sokaklara çıkan gruplar, askerin tüm uyarılarına rağmen evlerine dönmüyor.

Yaklaşık bin demokrasi yanlısı gösterici, "defol cunta" ve "darbeyi durdurun" pankartlarıyla protestolara devam ediyor.

Ordunun, görevinden alınan Başbakan Yinglak Şinavatra'nın da aralarında bulunduğu 100 siyasetçinin gözaltına almasının ardından emirle çağırdığı 35 akademisyen ve eylemciden çok azının çağrıya uyduğu bildirildi.

Öte yandan Tayland'ın güneyinde eş zamanlı düzenlenen saldırılarda 3 kişi öldü, 63 kişi yaralandı. Emniyet önceki gün 12 saldırının düzenlediğini bildirdi.

SOSYAL MEDYA KAPATILABİLİR

Genelkurmay Başkanı General Prayuth Chan-ocha tarafından sabah yapılan açıklamada, sosyal medyanın darbeye karşı kullanılması durumunda yasaklanabileceği uyarısında bulundu.

Yerel kanalların, darbe karşıtı gösterileri televizyonlarında göstermelerine “gösteriler kanunsuz” kelimesinin söylenmesi ile şartlı olarak izin veriliyor.

Tayland’da ordu 1932 yılından bu yana 12. kez yönetime el koydu.

Ordu son olarak 2006’da Başbakan Taksin Şinavatra’yı görevden almıştı. Taksin'in kız kardeşi ve bir diğer eski Başbakan Yingluck Şinavatra'nın geçtiğimiz yıl sonunda parlamentonun alt kanadını feshetmesi sonrası, ülkede aylarca protesto gösterileri düzenlenmişti.

Tayland Anayasa Mahkemesi en son Başbakan Yingluck Şinavatra'yı azletmişti. (Sabah, Bugün)