Başbakanlık'ta yapılan ve yaklaşık 3.5 saat süren zirveden Suriye'ye askeri müdahale konusunda tezkere hazırlanması kararı çıktı. Bakanlar Kurulu'nda imzaları tamamlanan tezkere Meclis'e gönderildi.

 

Başbakanlık Resmi Konutu'nda 'Akçakale'de 5 kişinin öldüğü olayla ilgili' yapılan kritik zirve sona erdi.

 

Erdoğan'ın başkanlık ettiği zirveye Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar katıldı.

 

Yaklaşık 3.5 saat süren zirveden 'Suriye'ye askeri müdahale yapılması' konusunda tezkere kararı çıktı.

 

'Gerektiğinde kullanılmak üzere' hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'nda imzaları tamamlanan tezkere Meclis'in onayına sunuldu.

 

Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tezkere, imzaların tamamlanmasının ardından gece saatlerinde onay için Meclis'e gönderildi. Yarın saat 10.00 'olağanüstü' toplanacak Meclis'te tezkere görüşülecek.

 

Resmi Konut'taki bu kritik zirve devam ederken, Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Suriye'ye ait bazı hedeflerin vurulduğu açıklandı.

 

DAVUTOĞLU OLAYI DÜNYAYA ANLATTI

Gece en yoğun çalışan isim ise şüphesiz Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ydu.

 

Olayın duyulmasının ardından tüm programını iptal ederek bakanlık bürokratlarıyla toplantı yapan Davutoğlu, ardından telefon diplomasisine başladı.

 

Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun ve BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi, NATO Genel Sekreteri Rasmussen ve ABD Dışişleri Bakanı Clinton ile görüştü:

 

Bu görüşmelerden 'tam destek' mesajı alan Dışişleri Bakanı ayrıca; İngiltere, Almanya, Fransa, Azerbaycan ve Pakistan'daki mevkidaşlarıyla görüşerek olayla ilgili bilgi verdi.