Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın 4 bin 128 Rus vatandaşının IŞİD ile bağlantılı oldukları iddiasıyla Türkiye’ye girişinin yasaklanması konusunu Ankara ile görüşeceği belirtildi.

Rusya Federal Haber Ajansına (FAN) konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak “Rusya Dışişleri Bakanlığı bu kocaman rakama şaşırdı çünkü bundan önce konuyla ilgili birkaç yüz kişinden bahsediliyordu. Bakanlık, listeye dahil edilenlerin kimliğini ve bu kişilerin niçin seçildiğini araştıracak” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye tarafından 4 bin 128 Rus vatandaşına Türkiye’ye giriş yasağı uyguladığına dair haberdar edilmediği, Rus diplomatların en yakın zamanda Türkiye ile bu konuyu görüşmek için Türkiye Büyükelçiliği ile irtibata geçeceği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye İçişleri Bakanlığı, 2011 yılından itibaren 804 Rusya vatandaşının, IŞİD ile ilişkili olduğu gerekçesiyle Türkiye’den sınır dışı edildiğini açıklamıştı. Bakanlık 4 bin 128 Rusya vatandaşının ise yine IŞİD ile ilişkili olduğu gerekçesiyle kara listeye alındığını duyurmuştu.