Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus hava güçlerinin, Suriye'nin Hama, Lazkiye, Şam ve Halep kentlerinde 51 IŞİD hedefini vurduğunu açıkladı.

Konaşenkov, Moskova'da düzenlediği bir basın toplantısında, Rus savaş uçaklarının Suriye'de son 24 saatte gerçekleştirdiği saldırılarda dört komuta merkezi, altı mühimmat deposu, iki yer altı sığınağı, 32 kamp ve altı güçlendirilmiş sığınağın imha edildiğini belirtti.

Rus savaş uçaklarının Halep dolaylarında IŞİD'in güçlendirişmiş bir yer altı mevzinin hedef alındığını paylaşan Konaşenkov, Şam yakınlarında da geniş bir mühimmat deposu ile dört zırhlı aracın imha edildiğini bildirdi.

Bu arada Konaşenkov, IŞİD'in İdlib yakınlarında El Nusra Cephesi militanlarına karşı üç saldırı düzenlediğini, bu nedenle de bölgede gerilimin yükseldiğini aktardı.

'FETİH ORDUSU MİLİTANLARI ARASINDAKİ BAĞLANTI KESİLDİ'

Rus jetlerinin Hama yakınlarında da Fetih Ordusu'nun bir komuta merkezini hedef aldığını belirten Konaşenkov, ''Bu saldırı sonucunda Fetih Ordusu militanları arasındaki bağlantı koptu. Bunun sonucunda da militanlar savaş alanını terk etti'' dedi.

Konaşenkov Humus kırsalında da roket üretilen küçük bir tesisin vurulduğunu söyledi. Konaşenkov, ''Bu tesisin altında, militanların kentin farklı bölgelerinde belirmelerine yarayan geniş tüneller de vardı'' dedi. (SPUTNIK)