Rojava güvenlik güçlerinin Şam yönetimine bağlı 60 kişiyi esir aldığı ileri sürülürken, çıkan çatışmalarda Rojava güvenlik güçleri üyesi 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Sputnik’in haberine göre, Haseke iline bağlı Kamişlo kentinde dün öğle saatlerinde PYD’ye bağlı Rojava güvenlik güçleri ile Şam yönetimine bağlı güçler ve orduya yakın ulusal savunma kuvvetleri (NDF) arasında yaşanan çatışmalar bugün de devam etti.

Çatışmaların sona ermesi için bazı Arap aşiretleri ve kentin önde gelenleri devreye girerken, girişimler sonuçsuz kaldı. Ateşkes girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla çatışmalar öğlen saatlerinde yeniden başladı.

Asayiş üyeleri ile Şam yönetimine bağlı güçler arasında çatışmalar cezaevi çevresi ve Haretey mahallesinde yoğunlaşırken, Rojava güvenlik üyeleri cezaevini kuşatarak orduya bağlı 60 kişiyi esir aldığı iddia edildi.

Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda Rojava güçlerinden 3 kişi, ordudan ise 9 kişi  ölürken, bazı sivillerin de çatışma ortasında kaldığı öğrenildi.

Çatışmaların yoğunlaşması üzerine ordu Haseke ve Deyr ez-Zor kentinden takviye ekipler gönderirken, asayiş güçleri ise Derik ve çevre kentlerden takviye ekipler gönderdi.

NE OLMUŞTU?

19 Nisan günü iki YPG’li Esad’a bağlı Difa Weteni güçleri tarafından tutuklandı. Bunun üzerine başlayan olaylar dün iki trafik görevlisinin daha tutuklanmasıyla çatışmaya dönüştü.

Sebeh Behrat kavşağında başlayan çatışmalarda 2 Asayiş görevlisi ve 1’i çocuk 3 sivil öldürüldü.

Çatışmaların genişlemesi üzerine YPG güçleri devreye girdi.