Süryani Ortodoks Kilisesi Patriği 2. Afrem Kerim, Suriye’nin kuzeyinde Rojava olarak adlandırılan ve yoğun olarak Kürtlerin yaşadığı bölgede oluşan Gozarto (Cizîr, Cizire) Kantonu’na ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Partik ve yanındaki heyet Kamışlı’da onu bekleyen halk ile buluştu.

Aynı zamanda Suroyo Tv Suriye’ye konuşan Patrik, Bethnahrin’deki ve diasporadaki Süryani halkına vatanlarına bağlı kalma çağrısında bulundu.

Patrik 2. Afrem Kerim ziyareti sırasında Gozarto’da halkla ve Süryani halkı temsilcileri ile buluştu.

Süryani ve Hristiyanlık kültüründe önemli bir gün olarak kabul edilen “Uşano” gününde Patrik, Kamışlı’daki kilisede dua etti.

Kilisede yaptığı konuşma sırasında Patrik 2. Afrem Kerim “İsa Mesih halkı için kendini feda etti, şimdi de Gozarto’da yaşayan halkımız için genç askerlerimiz kendilerini feda ediyorlar” dedi.

Patrik 2. Afrem Kerim, devam eden ziyaretinin üçüncü gününde Seyfo 1915 (Süryani Soykırımı) anısına Kamışlı’da bir taş dikti.

Patrik, uluslararası güçlere Süryani halkına 1915 yılında yapılan soykırımı (Seyfo), İsveç ve Ermenistan devletleri gibi, kabul etmeleri için çağrıda bulundu. (Demokrat Haber)