İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ''Teröre karşı savaşmaya devam edeceğiz ve bunu destekleyenlere ağır bir bedel ödeteceğiz'' dedi.

 

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Netanyahu, ''Bulgaristan'daki saldırı İran'ın vekaletiyle Hizbullah tarafından yapıldı'' değerlendirmesinde bulundu.

 

Açıklamada, saldırının İran ve Hizbullah'ın küresel terör kampanyasının bir parçası olduğunu iddia eden Netanyahu'nun, ''Bu kampanya onlarca ülkede beş kıtaya ulaştı. Dünyanın önde gelen güçleri şunu açıkça ortaya koymalılar ki İran bu terör kampanyasının arkasındadır. İran uluslararası topluluk tarafından birinci derecede terörü destekleyen ülke olarak anılmalı ve her şey İran'ı engellemek için yapılmalı. Dünyanın gelişen en tehlikeli silahı, dünyanın en tehlikeli rejimi'' ifadelerine yer verildi.

 

Netanyahu ayrıca İsrail'in güçlü bir ülke ve vatandaşlarının güçlü insanlar olduğunu ifade ederek, ''Teröre karşı savaşmaya devam edeceğiz ve bunu destekleyenlere ağır bir bedel ödeteceğiz'' tehdidinde bulundu.

 

Öte yandan olayda yaralanan İsrailliler ülkeye getirilmeye başlandı. (Trt haber)