Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki Mursi destekçilerine müdahale edildi. 

Mısır Sağlık Bakanlığı ölü sayısını ülke genelinde 95 olarak verirken, Müslüman Kardeşler 300 kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed Bilteci'nin 17 yaşındaki kızının ölenler arasında olduğu iddia edildi.

Olağanüstü hal ilan edilen ülkede, darbe sonrasında göreve getirilen Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Baradey, görevinden istifa etti

DARBEYİ İTİRAF ETMİŞTİ

Mısır'daki askeri darbeye destek veren Baradey, Mursi'nin askeri yolla devrilmesi için Batı'yla uzun süre ikna ve pazarlık çalışması yaptığını itiraf etmişti. New York Times'a açıklamalarda bulunan Baradey, Batılı ülkeleri, Mısır'ın meşru başkanı Muhammed Mursi'yi devirmeye ikna etmek için çok fazla çalıştığını ve Mursi'nin cebren devrilmesinin gerekli olduğunu belirtmişti.

Baradey, 2005 yılında "Nükleer enerjinin askeri amaçlar için kullanımını engellemeye yönelik çabalarından dolayı" Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

'ÖLÜMLERDEN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ'

Mısır hükümetinden yapılan açıklamada ise, "Yaşanan ölümlerden üzüntü duyuyoruz" denildi. Açıklamada, kamu ve devlet binalarına saldırı düzenlenmemesi uyarısında da bulunuldu. (NTV,Ajanslar)