Minbic Bölgesi Askeri Meclisi'nin ilanından sonra Minbic Bölgesi Yürütme Meclisi de kuruluşunu ilan etti.

Meclis’in Eşbaşkanı Sozdar Xalid, DİHA'dan Erdoğan Altan’a konuştu. Xalid, "Kenti IŞİD’den kurtarmanın zamanın geldiğini" söyledi.

Eşbaşkan Xalid’in Minbiç’e yönelik operasyon hazırlığına ve Kurucu Meclis’in amaçlarında dair açıklamalarından satır başları şöyle:

MİNBİÇ OPERASYONU

“Minbic halkı DAİŞ (IŞİD) çetelerini Suriye'den arındırıp temizleyecek askeri güçlere destek vermiştir.

"Artık Minbic'i çetelerden kurtarmanın zamanı gelmiştir. Onun için ilk adım olarak Minbic Bölgesi Yürütme Meclisi oluşturulmuştur. Bizler bölgemizin inşası ve demokratik yaşamın kalıcılaştırılması için faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

MECLİS’İN AMAÇLARI

"Tüm halkların temsilciliğini üstlenecek demokratik bir sistem ve merkezi olmayan bir Suriye için mücadele etmeyi amaçlıyoruz. Halklar arasında toplumsal adalet ve eşitlik ilkesini esas alarak, ayrımcılık yapmayacağız. DAIŞ çetelerini bölgeden çıkarmak ve toplumsal inşanın temel harcı olarak ahlaki-politik yaşamı bölgede inşa etmek için çalışacağız.

“Halkların kardeşliği ilkesiyle toplumlar arasındaki iç barışı sağlayıp, ortak yaşam kurmayı amaçlıyoruz. Bölgeden göç eden tüm yurttaşlarımızın yaşam alanlarına geri dönmeleri için çalışma yürüteceğiz.