Almanya Başbakanı Angela Merkel, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılmasını istedi.

Merkel, Alman televizyon kanalı ARD'nin bir programında yaptığı açıklamada, 'Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin (Mursi'nin) serbest bırakılması açıklamasını paylaşıyorum' dedi.

Alman Başbakan, Mısır'ın gelişebilmesi için tüm grupların bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

Angela Merkel, Müslüman Kardeşler'in iktidarda olduğu dönemde diğer grupları dışladığını da savunarak, 'Şimdi bunun tersi de olmamalı. Bazıları Müslüman Kardeşler'i sınırlayabileceklerine inanabilir. Ortak bir yol bulabilmek için her şey ortaya konulmalı' dedi.

Öte yandan ABD'den de "Mursi'yi serbest bırakın" çağrısı geldi.

Yüz binlerce Mursi yanlısı sokaklardayken, önceki akşam ABD'den sürpriz bir çıkış geldi. Mısır'da yaşanan sürece askeri darbe demekten özellikle kaçınan Washington yönetimi, Muhammed Mursi'nin de diğer siyasi tutukluların acilen serbest bırakılmasını istedi.

Mısır Başsavcılığı ise Mursi hakkında yabancı devletler hesabına ajanlık, göstericilerin öldürülmesini teşvik ve ekonomiyi tahribata uğratmak gibi suçlamalardan dolayı dava açılabileceğini bildirdi. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Biblavi'nin ise kabineyi salı ya da çarşamba günü açıklayacağı bildirildi.