Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova ve Washington'ın anlaşmaları doğrultusunda Suriye'nin Halep kentinden ayrılmayan silahlı grupların yok edileceğini söyledi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Halep'i kendiliğinden terk etmeyenler, anladığım kadarıyla yok edilecek. Bundan başka bir çıkış yolu yok" dedi.

Lavrov, Rusya ve ABD'nin, militanların Halep'ten geri çekilmesine ilişkin anlaşmasına son şeklinin hâlâ verilmediğini de belirtti.
 
'ABD, HALEP'LE İLGİLİ BELGELERİNİ GERİ ÇEKTİ'
 
Halep'le ilgili tekliflerini geri çekip yeni teklifler sunacağı konusunda söz verdiğini anlattı: "Dün gece aniden onlardan (ABD) bir mesaj aldık. Maalesef (Rus ve ABD'li uzmanlar) yarın Cenevre'de buluşamayacak. Çünkü fikirlerini değiştirip (Halep'le ilgili) belgelerini geri çektiler. Yeni bir belge hazırlayacaklar ki bu her şeyi eski hâline döndürüyor ve militanlara depolarını doldurup soluklanacakları zamanı satın almaya yönelik bir girişim gibi görünüyor."
 
Öte yandan Lavrov, ABD yönetimini, Halep konusunda ciddi görüşmeler yapamamakla eleştirdi.
 
(Kaynak: Sputnik)