Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin en büyük kenti Köln’de yeni belediye başkanını belirlemek için dün seçimler yapıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimi Cumartesi günü bıçaklı saldırıya uğrayan bağımsız aday HenrietteReker kazandı.

Halen Köln Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan Reker, oyların yaklaşık yüzde 53’ünü alarak Köln Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Yabancı dostu olarak bilinen ve Almanya’daki göçmenlerin haklarını savunan 58 yaşındaki siyasetçi, seçim kampanyası sırasında beraberindeki dört kişiyle birlikte bıçaklı saldırıya maruz kaldı. Frank S. adlı neo-Nazi saldırgan olaydan sonra teslim oldu. Yaralıların tedavileri sürüyor.

Yemek borusundan yaralanan HenrietteReker, oyunu hastanede kullandı.

Hayati tehlikesi bulunmayan Reker’i seçimde Yeşiller ve Korsanlar hareketinin de aralarında bulunduğu beş siyasi parti destekledi.

Köln’de 13 Eylül’de yapılması gereken seçimler, oy pusulalarında bazı adayların isimlerinin diğerlerine göre küçük puntolarla basılması nedeniyle 18 Ekim’e ertelenmişti.

Bu arada Köln’de 8 bine yakın kişi, bağımsız siyasetçiye yönelik saldırıyı önceki gün düzenledikleri bir gösteriyle protesto etti. (Euronews)