Irak ve Suriye'de kanlı eylemlerini yoğunlaştıran Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütün Irak’taki bir komutanının ölümünden 20 gün önce Suudi Arabistan istihbaratıyla görüştüğü açıklandı.

Irak’tan yayın yapan Sumeriye televizyonunun haberine göre Iraklı bir üst düzey güvenlik yetkilisi, yakalanan bir el-Kaide militanının, Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütün Suudi Arabistan istihbaratıyla bağlantısına ilişkin itiraflarda bulunduğunu açıkladı.

Iraklı güvenlik yetkilisinin açıklamasına göre ele geçirilen el-Kaide militanı, IŞİD’in el-Enbar’daki hükümet karşıtı protesto çadırlarının kaldırılmasından bir gün önce Suudi Arabistan istihbarat servisinden 150 milyon dolar ve 60 araç aldığını söyledi.

YDH’de yer alan habere göre, El-Kaide militanı ayrıca Irak ordusunun yaptığı son operasyonlarda öldürülen IŞİD komutanlarından Şakir el-Vuheyb Fehdavi’nin ölümünden 20 gün önce Irak’taki siyasi gruplardan birinin sözcüsü ve Suudi Arabistan istihbarat servisinden bir yetkiliyle el-Enbar’ın batısında gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Irak’taki siyasi grubun sözcüsünün ismini açıklamayan el-Kaide militanı, görüşmenin Irak’ın batısındaki ‘Rave’ adlı bölgede gerçekleştiğini ve Irak yönetiminin protesto çadırlarını kaldırmasından sonra düzenlenecek eylemlerin ele alındığını söyledi.

Suudi Arabistan istihbarat servisinden bir yetkiliyle görüştüğü belirtilen IŞİD komutanı Şakir el-Vuheyb’in Ramadi’de düzenlenen bir operasyonda öldüğü bildirilmişti.

Şakir el-Vuheyb’in, daha önce Irak’ta durdurdukları Suriyeli üç kamyon şoförünü Alevi oldukları gerekçesiyle yol kenarında kurşuna dizerek öldüren el-Kaide grubunun komutanı olduğu bildirildi.