Sabah saatlerinde ağır silahlarla Kobani köylerine saldıran IŞİD ile YPG arasında çıkan şiddetli çatışmalar devam ederken, çatışmada IŞİD üyesi en az 30 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

DİHA’nın, ANHA’nın YPG kaynaklarından aldığı bilgilere dayanarak geçtiği habere göre, Xerab Eto köyüne yerleşen IŞİD çeteleri saat 11.00 civarında ağır silahlarla Kobani'nin Zor Mexar köyüne saldırı gerçekleştirdi. YPG'nin anında karşılık verdiği saldırılar karşılıklı çatışmaya döndü. Gün boyu süren şiddetli çatışmalarda edinilen bilgilere göre, 30 IŞİD militanı öldürüldü ve bir tank da imha edildi.

SALDIRIYA UZUN SÜREDİR HAZIRLANIYORDU

Bölgedeki çatışmaların şiddetlenerek devam ettiği yönünde bilgiler gelirken, IŞİD'in bölgeyi düşürmek için topyekun bir saldırıya kalktığı bildiriliyor.

Kısa süre önce edinilen bilgilere göre, Irak'ta İslam Devleti ilan eden ve Musul'da maaş dağıtmaya başladığı belirtilen IŞİD'in Irak ordusundan elde ettiği ağır silahları Suriye'ye kaydırdığı ve uzun süredir Kürt özerk bölgelerine yönelik saldırı hazırlığı içinde belirtiliyor.

Özellikle Tel Abyad bölgesini Kürt bölgesine yönelik saldırılarda üs olarak kullanan IŞİD'in hem Güney'de hem de Rojava'da Kürt bölgesine yönelik tehdidi devam ediyor.