IŞİD tarafından yayımlanan bir videoda, İsrail ve ABD'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılacak bağımsızlık referandumuna desteği öne sürülerek Kürtlere tehditte bulunuldu.

Videoda yüzü kapalı bir IŞİD mensubu Kürtçenin Sorani lehçesinde yaptığı konuşmada, "Devletin, hilafet devleti, sadece senin onurunu korumak için değil, aynı zamanda düşmanın, senin üzerindeki zulmünü kaldırmak için bu kadar zorluğa katlanmıştır. Öldürülüp, ortadan kaldırılmamanız için doğru yola gelmenizi istiyoruz. Kendinize sorun; niçin Amerika ve koalisyon size bu kadar yakınlaştı? Gavurlar ve Yahudiler, onların dinine geçmeden razı olmazlar" ifadelerini kullanıyor.

Rudaw’ın haberine göre,  IŞİD’in 'Kerkük Vilayeti' tarafından yayımlanan videoda, Ebu Sehib Kurdi adlı militan, ABD ve İsrail'in Kürtlere destek verdiğini savunarak şunları söylüyor:

"Trump ve Netanyahu size her gün tebrik mesajları gönderiyor. Aklınızı başınıza toplayın. Allah’ın düşmanlarının kalkanı olmayın. Aksi takdirde şehirlerinizde bombalı araçların ateşi sizi yakarken kimseye şikâyette bulunmayın.”