Irak Ulusal İttifakı lideri Ammar El Hekim, Türkiye'nin Irak topraklarını terk etmekteki ısrarı konusunda "Türkiye haddini aşmıştır" dedi. 

Irak Başbakanı Haydar Ebadi'nin Türkiye'ye askeri geri çekmesi yönünde ardı ardına yaptığı sert açıklamalarla birlikte 4 Ekim'de toplanan Irak Parlamentosu da topraklarındaki Türk askerlerinin çıkarılması için 7 maddelik karar almıştı.

Ülkede Türkiye'ye yönelik yoğun tepki gösteren siyasal-toplumsal kesimlerin başında ise Şii'ler geliyor. 

Sadr Hareketi lideri Mukteda El Sadr'ın geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyararak, "Irak topraklarındaki askerlerini saygın bir şekilde geri çekmesini, aksi takdirde bu askerlerin Irak topraklarından zorla kovulacağını" söylemesinin ardından bu kez ülkenin en etkili siyasi hareketlerinden olan Şii Ulusal İttifakı, Türk devletinden Irak topraklarını terk etmesini istedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet yetkililerinin Başika ve Güney Kürdistan'da bulunan askerlerini çekmemekte ısrar etmesine Şii Ulusal İttifakı'ndan bir kez daha sert tepki geldi.

Ulusal İttifak Başkanı Ammar El Hekim, bugün yaptığı açıklamada Türk devletinin Irak topraklarını derhal terk etmesini istedi. 

Hekim konuşmasında Türk devletini yaşanacaklar konusunda uyararak "Irak topraklarını derhal terk edin, Iraklıların direnişini denemeye kalkmayın. Türk devleti haddini bilsin. Yalnızca Iraklılar Musul'un özgürleştirilmesi hamlesinde yer alabilir ve kimin katılıp katılamayacağına da Irak Hükümeti karar verir" dedi.

KAYNAK: DİHA