IŞİD saldırılarından kaçıp Duhok'a sığınan 25 bin Ezidi yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışıyor. Çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Son etkinlikte istedikleri konuda resim çizebilecekleri söylenen çocukların çoğu IŞİD şiddetini çizdi.

Duhok'taki mülteci kampında kalan çocuklar IŞİD'den kaçarken yaşadıkları şiddetin travmasını atlatmaya çalışırken priskologlar eşliğinde farklı etkinlikler düzenliyor.

Kamptaki görevliler kampta kalan yaklaşık 50 çocuktan istedikleri konuda resim çizmelerini istedi. Al Jazeera Türk'teki habere göre, çocukların çoğu, IŞİD'in Ezidilere geçen yaz uyguladığı şiddeti çizdi.

Yaşadıkları şiddeti resme döken ve yaşları 6 civarındaki çocuklar, kadınların pazarda IŞİD'ciler tarafından pazarlanmasından Ezidilerin topluca katledilmesine kadar tanık oldukları birçok vahşet anını resmetti.

Çocukların savaşın travmasını atlatması için çalışan psikiyatrist Nazar İsmet Taib "Yerinden yurdundan olma başlıbaşına bir travma. Dehşet verici olaylardan kaçma ise ayrı bir travma" diyor.

Psikolog Vahid Hürmüz ise 25 bin kişinin kaldığı kampa haftada iki gün geldiğini ve sığınmacılarla ilgilendiğini aktarırken 3 ayda sadece 50 kişiyle ilgilenebildiğini, doktor sayısının yetersiz olduğunu söylüyor.