Suriye Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Büseyna Şaban Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın İran’a ziyareti esnasında Suriye ile eski ilişkilerine dönmek istediğinin anlaşıldığını iddia etti.

Büseyna Şaban Suriye hükümetinin ülkede kan akıtılmasına son vermek için çalması gereken her kapıyı çalacağını belirtti.

Meyadin Kanalı ile mülakatında Şaban; Suriye hükümetinin Suriye halkının çıkarlarını sağlama ve koruma ilkelerinden hareketle Cenevre I deklarasyonu çerçevesinde Cenevre II Konferansına katılmayı kabul edenlerin başında yer aldığını, karşı tarafın ise siyasi sürecin tekerine çomak sokmak için her gayreti gösterdiğini savundu.

Cenevre II Konferansının başlı başına bir hedef olmadığını ve tam tersine hedefi gerçekleştirmek için bir vesile olduğunu söyleyen Şaban; asıl hedefin Suriye'de kan akıtılmasına son vermek ve krize siyasi çözüm sağlamak olduğunu söyledi.

Sana’nın haberine göre, Şaban Cenevre II konferansı kapsamında düzenlenecek üçüncü tura katılımın, Suriye hükümetinin kendi kararı olacağını ifade etti.

“ESKİ İLİŞKİLERİNE DÖNMEK İSTEDİĞİ ANLAŞILDI”

Suriye Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Büseyna Şaban, Suriye ve Türkiye arasındaki ilişkilerin eski haline dönmesine ilişkin aracıların olup olmadığı konusundaki soruya yanıtında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın İran’a ziyareti esnasında Suriye ile eski ilişkilerine dönmek istediğinin anlaşıldığını ifade etti.

Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerin eskiye dönmesini memnuniyetle karşıladığına dikkat çeken Şaban; Suriye açısından önemli olanın Türkiye'nin Suriye'ye silah ve terörist akışını durdurması olduğunu söyledi.

Şaban terör tehlikesinin kendilerine kadar ulaşmasına rağmen Türkiye hükümetinin tutumlarında herhangi bir değişikliğin görülmediğini savunurken, Erdoğan hükümetinin Suriye'deki kirde temel bir rol oynadığını iddia etti.