Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Dilek Öcalan 25 Nisan pazartesi akşamı saat 7-9 arasında Britanya parlamentosunda, UNİTE ve GMB sendikalarının düzenlediği "Öcalan’a Özgürlük" kampanyasının ilanı toplantısında konuşma yapmak için Londra'ya gidiyor.

İngiltere'nin en büyük üçüncü sendikası olan GMB (Genel-İş) Sendikası’nın geçen yılki kongresinde başlattığını duyurduğu PKK Lideri Abdullah Öcalan için yapılan özgürlük kampanyası genişleyerek parlamentoya taşınıyor.

Yaklaşık bir buçuk milyon üyesi ile Britanya ve İrlanda’da örgütlü en büyük sendika olan Unite Sendikası’nın da destek verdiği kampanya, 25 Nisan’da İngiliz Parlamentosu’nda yapılacak bir toplantıyla kamuoyu gündemine getirilecek. GMB sendikasının eski Genel Sekreteri Paul Kenny’nin moderatörlüğünü üstleneceği toplantıya onlarca milletvekili ve Lordlar Kamarası üyesinin katılması bekleniyor.

Parlamento’nun 10 numaralı komite odasında gerçekleştirilecek toplantıda ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin Edmonton milletvekili Kate Osamor ev sahipliği yapacak. Türkiye ve Kıbrıslı toplumun yoğun yaşadığı bölgelerin başında gelen Edmonton’da geçen yıl parlamentoya girmeyi başaran Osamor, parti içerisinde lider Jeremy Corbyn’e en yakın politikacılar arasında yer alıyor.

Toplantıya ayrıca GMB’nin şimdiki genel sekreteri Tim Roache, sendikanın uluslararası ilişkiler sorumlusu Bert Schouwenburg, Unite sendikasının genel sekreter vekili Steve Turner, sendikanın uluslararası ilişkiler sorumlusu Simon Dubbins ve HDP Milletvekili Dilek Öcalan da konuşmacı olarak katılacaklar.

‘Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’nın başkanlığını üstlenen Paul Kenny imzası ile yayınlanan çağrı metninde, 1999 yılından bu yana tutuklu bulunan Öcalan’ın geçen yıl Nisan ayından beri izolasyon altında olduğu ve ailesi dahil kimse ile görüştürülmediği vurgulandı.

“MÜZAKERE SÜRECİNİN KİLİT İSMİ”

Kürt sorununun çözümüne yönelik Öcalan’sız bir yöntem bulunamayacağı ileri sürülen çağrı metninde, PKK Liderinin müzakere sürecinin kilit ismi olduğu savunuldu. Öcalan'ın yıllardır süren tutukluluğuna rağmen barış ortamının sağlanması için çalıştığı kaydedilen çağrıda PKK liderinin bir an önce serbest bırakılması için geçen yıl başlatılan imza kampanyasına 10 milyon dolayında kişinin imza vererek katıldığına dikkat çekildi.

Toplantıya katılmak isteyenlerin [email protected] email adresi üzerinden kayıt yapabilecekleri açıklandı.