Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura, ABD'nin Suriye'ye yönelik diplomatik çözüm çabaları hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Cenevre Konferansı'na günler kala konuşan de Mistura, "ABD siyasi çözüm için nerede? Bunu size söyleyemem çünkü hiçbir fikrim yok" dedi.

Almanya'da katıldığı 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan BM temsilcisi, ABD'nin Suriye'nin çözümüne dair somut bir girişimde bulunmadığını söyledi.

'IŞİD'İ YENMEK İÇİN SİYASİ ÇÖZÜM ŞART'

ABD'nin 'üç tane önceliğinin' olduğunu anladığını ifade eden de Mistura, şöyle konuştu:

"Üç öncelikleri olduğunu anlıyorum: IŞİD'le mücadele etmek, bir aktörün (İran) bölgeye etkisini kısıtlamak ve en önemli müttefiklerinden birilerini bölgede tehlikeye atmamak. Bu sorunlar nasıl çözülür, Washington'un tartıştığı budur. Benim sorum, IŞİD'i nihai olarak yenmek mi istiyorsunuz? IŞİD'i yenmek için inandırıcı bir siyasi çözüme ihtiyaç vardır."

TRUMP YÖNETİMİNİN SURİYE TUTUMU BİR MUAMMA

Washington yönetimi, Başkan Donald Trump'ın iktidara geldiğinden bu yana Suriye'nin çözümüne yönelik politikası hakkında neredeyse hiç işaret vermedi.

Trump'ın Suriye'nin siyasi çözümü için izleyeceği yol ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkındaki görüşü de henüz net olarak bilinmiyor.

(Kaynak: Sputnik)