Cumhurbaşkanlığı tarafından, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya yapacağı ziyaretle ilgili olarak, “Görüşmelerde, ikili işbirliğinin yeniden üst seviyeye yükseltilmesinin yanı sıra, güncel ve bölgesel uluslararası konuların da ele alınması ön görülmektedir” denildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’ya yapacağı ziyaret ilişkin yapılan açıklamada, Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine Rusya’nın St. Petersburg şehrine ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, iki liderin, ilgili bakanlarla birlikte Türkiye-Rusya ilişkilerindeki mevcut durumu ele alacakları ifade edildi.

Açıklamada devamla, “Söz konusu ziyaretin, iki ülke arasında başlatılan normalleşme sürecine ivme kazandırması beklenmektedir. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, ikili işbirliğinin yeniden üst seviyeye yükseltilmesinin yanı sıra, güncel ve bölgesel uluslararası konuların da ele alınması ön görülmektedir” denildi.

Rusya ziyareti öncesi Rus Haber Ajansı Tass’a konuşan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacağı görüşmelerin “ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açmasını beklediğini” söylemişti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in yarın St Ptersburg’da yapacağı görüşmenin saati 13.00 olarak açıklandı.