Bulgaristan'da yaklaşık iki hafta önce astronomik elektrik faturalarına karşı başlayan protestolar, hükümet karşıtı kitlesel gösterilere dönüşmüştü.

Dün elektriğe yüzde 8 indirim yaptığını duyuran hükümete tepkiler dinmemiş, gösterileri devam etmişti. Dün akşam polis 25 kişiyi taşkınlık yaptıkları gerekçesiyle tutuklamıştı.

BAŞBAKAN: İKTİDARI HALKTAN ALDIK, BUGÜN İADE EDİYORUZ

Borisov, parlamentoda yaptığı konuşmada, yaklaşık iki haftadır her gün süren protestolar üzerine kabinede değişiklik yapmaktan vazgeçtiğini belirterek, "Bundan sonra atılabilecek en mantıklı adım erken seçim olacak" dedi.

Borisov, bundan sonra geçici hükümette de yer almayacaklarını aktardı. Borisov, “Şu ana kadar hep tek başına seçimlere katıldım. Madem devlet yönetimini istiyorlar, alsınlar bakalım. Polisin vatandaşını dövdüğü bir hükümette yer almak istemiyoruz. Protestolarla korkutulmak istemiyoruz. Madem halk, devletin sokak tarafından yönetilmesini istiyor, o zaman hodri meydan“ dedi.

Bulgar Sosyalist Partisi ile Hak ve Özgürlük Partisinin yaptıkları istifa baskılarını eleştiren Başbakan Borisov, yaptıkları davranışın bir gün kendilerine mutlaka geri döneceğini söyledi. Onurlu olduklarını açıklayan Borisov, “Biz iktidarı halktan aldık, bugün tekrar ona iade ediyoruz. Biz oylamada yer almayacağız, isterseniz istifayı siz oylayın“ dedi.