Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde Türk işçileri taşıyan bir minibüse düzenlenen intihar saldırısında üç Türk mühendis öldü, bir Türk mühendis ile bir Afgan çocuk da yaralandı.

AP haber ajansına göre Nangarhar vilayetinde bir Türk inşaat şirketinin çalışanlarını taşıyan minübüs Behsud bölgesinden geçerken intihar saldırısına uğradı.

Nangarhar Valisi Ahmet Ziya Abdülzai, intihar bombacısının motosikletle minibüse yaklaşıp, üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini söyledi.

Vilayetin Emniyet Müdürü Fazıl Ahmed Şirzad da Reuters'a yaptığı açıklamada "Türk mühendisler tesislere girmek üzereyken bomba yüklü motosiklet infilak etti" dedi.

Saldırıda 3 Türk mühendis ölürken bir Türk mühendis ile bir Afgan çocuk yaralanırken saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Nangarhar vilayeti 2001’de başlayan ABD’nin Afganistan işgalinde ilk hedef aldığı bölgelerdendi.

Daha sonra Pakistan’da öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in de Afganistan’da en çok destek gördüğü vilayetlerdendi. ABD işgali başladıktan sonra Usame Bin Ladin buradan Tora Bora Dağları’na kaçtı.