ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, TSK'ya ait savaş uçaklarının Suriye'de YPG hedeflerini vurmasını 'koordine edilmemiş eylem' olarak niteledi.

Kirby günlük basın brifinginde bir soru üzerine, tarafların birbirlerini hedef almak yerine IŞİD’e odaklanmaları ve koalisyon içerisinde hareket etmeleri çağrısında bulundu.

“Tüm tarafları koordine edilmemiş eylemlerden kaçınmaya ve ortak düşman IŞİD’e odaklanmaya çağırdık” diyen Kirby, Türk uçaklarının YPG hedeflerini vurmasınının da "koordine edilmemiş eylemler" kapsamına girdiğini kaydetti.

Kirby, "Hem Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu, hem de içerisinde YPG güçlerinin bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri birbirleriyle mücadele etmek yerine ortak düşman IŞİD'le savaşmalı" diye konuştu.

TSK’dan dün yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atıldığı ve harekat sonucunda 160-200 YPG'linin öldürüldüğü belirtilmişti. AP'ye konuşan Mahmud Barkadan adlı YPG komutanı ise 10 YPG'linin öldüğünü belirtmişti.