ABD'nin kapatılmaması için girişimlerde bulunduğu Kırgızistan'daki askeri üsle ilgili Kırgız lider Atambayev'den net bir açıklama geldi.

 

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ABD'nin Bişkek'teki askeri hava üssü hakkında, "ABD temsilcileri, ülkem ve kendim için pazarlık yaptığımı sandılar. Fakat, şimdi niyetimi anladılar. Üs, 2014'te kapatılacak" dedi.

 

Atambayev, Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'in konuğu olarak iki günlük çalışma ziyareti için Rusya'ya gitti.

 

Eho Moskova Radyosu'na konuk olan Atambayev, yaptığı açıklamada ABD ile pazarlık yapılmadığını ve Bişkek’teki askeri hava üssünün kapatılacağını belirtti.

 

İRAN'A AÇIK HEDEF

Atambayev, ABD ile İran arasında olası savaş durumunda Bişkek'teki askeri üssün İran roketlerinin hedefi olabileceğine dair endişesini de dile getirdi.

 

WASHİNGTON PANİKTE

Geçtiğimiz günlerde Kırgızistan'daki askeri üssün kapatılacağı haberleri üzerine Washington harekete geçerek Bişkek'e bir heyet göndermişti.

 

David Dreyer başkanlığındaki ABD Temsilciler Meclisi heyetinin Meclis Başkanı Asilbek Ceenbekov'la görüşmesiyle ilgili ayrıntılı bilgi verilmezken ziyaretin Atambayev'in Rusya ziyareti öncesi gerçekleştirilmesinin dikkat çekici olduğu belirtilmişti.