(Çocuklara Verilen Sevgi Ancak Ve Ancak Güven İle Birlikte Verilebilir!)

Her yetişkinin birden çok sosyal medya hesabı var, bazen kimi sosyal medya sitesinden birden fazla!

Çocuklarımız da bir yaştan sonra sosyal medya hesabı sahibi olmak istiyorlar, zira bu kaçınılmaz bir durumdur da!

Ellerine çok erken yaşlarda, çoğunca daha birkaç aylık bebek iken, akıllı cihazlar verilen her çocuğun bir sosyal medya hesabının (ya da hesaplarının) olması da kaçınılmazdır!

Çocukları ile iletişim problemi olan ailelerin çocuklarının, özellikle de aile içi şiddet ve huzursuzluk problemi olan ailelerin çocuklarının hangi yaşta bir sosyal medya hesabı sahibi olduğunu kestirmek güçtür!

Özellikle sorunlu aileler için karşı karşıya olunan durum son derece tehlikeli, son derece vahim bir durumdur!

Bir çocuğun sanal alemde son derece savunmasız (dahi en aklı başında yetişkinler bile bir yanıyla son derece savunmasızdır) olduğunu bilmeliyiz, özellikle ailesi ile sorunlu çocuklar bu sanal gerçeklikte açık birer hedef konumundadır!

Gün geçtikçe teknoloji ile ve onun getirdiği belirsiz zararlar ile yüz yüze kalmaktayız, ve bu mesele sadece sorunlu ailelerin meselesi değildir!

Çocukları ile iletişimi güçlü olan ailelerin de ciddi bir meselesidir bu gerçeklik!

Her çocuk bu sanal gerçekliğin içine girecek, onları yasaklamaya girişmek çok daha büyük bir kusur olur!

Bu çocuklar öyle ya da böyle sosyal medya hesabı açacaklar, bu sanal gerçeklik içinde konumlanacaklar!

Anne yahut baba olarak;

Eğer mümkünse on beş, eğer şartlar zorlanıyorsa on üç ya da on iki yaşlarından önce bu sanal alemde var olmamalarına imkan tanımalıyız, vakti geldiğinde de onların sosyal medyada yer almaları sürecinde yanlarında olmalıyız, çocuklarımızı sosyal medya kullanımı hakkında bilinçlendirmeliyiz!

Anne yahut baba olarak;

Onların bu sanal gerçekliğine gerçeklik katmalıyız; hayatlarının içinde olan, tanıdıkları ve bildikleri insanlarla, özellikle kendi yaşıtları ile arkadaşlık kurmaları gerektiğini salık vermeliyiz!

Güvenlik ve paylaşım ayarları konusunda onları bilinçlendirmeliyiz, anne yahut baba olarak özellikle onların sayfalarının en yakın takipçisi olmalıyız!

Bu sanal gerçekliğin tehlikelerini çocuklarımıza anlaşılır ve ikna edici bir dil ile anlatabilmeliyiz!

Kendi yaşamlarında olan biten her şeyi paylaşmamaları gerektiğini onlara anlatabilmeliyiz!

Bu sanal gerçeklik son derece büyük imkanlar sunsa da insanlığa, bir o kadar da geleceğimiz olan çocuklar için son derece tehlikelidir!

Geleceğe, yani çocuklarımıza verebileceğimiz iki anlamlı şey var; birisi sevgi ve ikincisi güven, ki çocuklara verilen sevgi ancak ve ancak güven ile birlikte verilebilir!

Ve neresinden bakarsak bakalım bu çocuklar Sosyal Medya Hesabı Açacaklar!

Yardımcı olalım, onlarla birlikte olalım!

Ancak nihayetteki bütün mesele de evimizdeki huzurda ve çocuklarımıza bir arkadaş kadar sıcak olmakta, onlara bir dost kadar yakın olabilmekte bitiyor!

Yoksa çocuklarımızın kankaları dünyamızın geleceğini karartır...