Cudi Dağı’ndaki ormanlık alandaki yangın üçüncü gününde devam ederken, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Twitter hesabından “Bayram ettiniz mi şimdi? Başınız göğe erdi mi?” diye sordu.

Yangının Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Çalışkan köyü yakınlarında bulunan Çalışkan Hudut Taburu’ndan yapılan top atışları nedeniyle çıktığı belirtiliyor.

Köylüler, yangını söndürme çabası içerisinde ancak arazinin engebeli olması nedeniyle yangının söndürülmesinde güçlük çekiliyor.

Bölgeye gönderilen Silopi Belediyesi’ne ait iş makineleri ile itfaiye araçları da, arazi koşulları nedeniyme yangına müdahale edemedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP Silopi ilçe yöneticilerinin bulunduğu bir heyet de yangının çıktığı alanda bulunuyor.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan HDP milletvekili Sarıyıldız askerler tarafından bilinçli bir şekilde çıkarıldığını belirterek “Bu alanları tamamıyla insansızlaştırmak istiyorlar. Bu yangın, Türkiye’nin farklı bir yerinde olsaydı devlet şu an bütün imkanlarıyla seferber olmuştu” diye konuştu.

Evrensel’den Fatih Polat’a konuşan Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Olgun, ise Cudi Dağı’ndaki yangına müdahalede kendilerinin araç bakımından yetersiz kaldıklarını belirterek “Başka yerlerdeki yangınlara helikopterlerle müdahale edilirken, burada neden edilmiyor?” diye sordu.

Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir ise bölgede yaşayanların yangının Çalışkan Hudut Taburu’ndan havan topu atılmasından kısa bir süre sonra başladığını ve hızla yayıldığını söylediğini aktardı.

imc tv’ye konuşan Aydemir, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını, ancak yangının tamamıyla söndürülenceye kadar orada olacaklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da orman yangınıyla ilgili Twitter hesabından “Bayram ettiniz mi şimdi,başınız göğe erdi mi?!Cudi’yi yangın yerine çevirenler,ormanlarımızın gücünü bilmezler.” diye yazdı.

Yangında şu ana kadar 5 bin meyve ağacının yandığı, çok sayıda canlının da hayatını kaybettiği belirtiliyor.

(imc tv)