Samsun’un Terme ilçesiyle Ordu’nun Ünye ilçesi sınırındaki Akçay köyünde OMV şirketinin mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşa ettiği Termik Santral önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Termik santralin yakınındaki kavşaktan, yol kısa süreliğine trafiğe kapatılarak santral önüne bir yürüyüş yapıldı.

 

Yürüyüşün ardından Temiz Ünye Çevre Platformu (TÜÇEP) adına Mehmet Şensoy basın açıklamasını okudu. Mehmet Şensoy, çevre ve insan sağlığı felaketlerinin oluşmasına karşı olduklarını söyledi.

 

Platform olarak insanların istihdam edilmesine ve yatırımlara karşı olmadıklarını belirten Şensoy, "Santral üretime geçtikten sonra bizi kirlilik, çevre felaketi ve sağlık sorunları bekliyor olacak. Bunca çabamız bu nedenledir. Gelin daha fazla geç olmadan bu yaklaşan çevre felaketine engel olalım. Çevremize, doğamıza suyumuza, toprağımıza sahip çıkalım" diye konuştu.

 

Basın açıklaması sırasında “Şirket talan, kanun yalan, Ünyeliler isyanda isyana devam”, “Direne direne kazanacağız”, “Zehir Solumak İstemiyoruz”, ”Ünye’de termik istemiyoruz!”,”Termikçi şirket Ünye’yi terk et” gibi sloganlar atıldı.