En büyük ulaşım altyapı projelerinden birisi olan Marmaray projesi kazı çalışmalarında çıkan 4 bin kamyon harfiyat Sapanca Gölü'ne dökülmüş.

Marmaray Projesi'nin kazı çalışması sırasında çıkartılan yaklaşık 4 bin kamyon dolusu harfiyatın Sapanca Gölü'ne dökülmesine izin verdiği gerekçesiyle Sapanca İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı İbrahim Uslu hakkında görevini kötüye kullanma suçundan 3 yıla varan hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nde 8 Şubat tarihinde başlanacak dava, Sapanca Belediyesi Meclis üyeleri MHP'li Hüseyin Mercan, Aslıhan Tutucu Topaloğlu, CHP'li Levent Reşat Erdoğan ve Erfiliz Belat, Marmaray kazısında çıkartılan 4 bin kamyon dolusu harfiyatın Kırkpınar Mahallesie Kuruçay mevkiinde Sapanca Gölü'ne boşaltılıp dolgu yapıldığını iddia ederek Sapanca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunması sonucu açıldı. İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Uslu hakkında soruşturmaya izin vermemesi üzerine Belediye Meclis üyeleri Danıştay'a itirazda bulundu. Danıştay da belediye başkanının yargılanması yönünde karar verdi.

‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK’ SUÇU

Bu karar sonrasında Sapanca Cumhuriyet Savcılığı, Belediye Başkanı İbrahim Uslu hakkında 3 yıla varan hapis cezası istemiyle "Sapanca Gölü'ne izinsiz harfiyat döktürerek kirliliğe neden olduğu" gerekçesiyle yaptığı soruşturmayı tamamlayarak Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nde "görevini kötüye kullanmak" suçundan dava açtı. Davanın ilk duruşması 8 Şubat'ta tarihinde yapılacak.

Başkan İbrahim Uslu hakkında suç duyurusunda bulunanlardan biri olan CHP'li Meclis üyesi Levent Reşat Erdoğan, davaya diğer meclis üyesi arkadaşlarıyla birlikte müşteki olarak katılacaklarını söyledi. Erdoğan, Boğaz'ın 34 metre altında süren Marmaray kazı çalışması sırasında çıkartılan harfiyatların kamyonlarla Sapanca Gölü kenarına getirilerek döküldüğünü ileri sürerek şunları söyledi: "Yaklaşık 4 bin kamyon harfiyatı içme suyu havzasına dökürek kirliliğe neden oldular. Bunun karşılığında ortada dönen bir para var. Ancak bu paranın ne kadar olduğunu bilemiyoruz. Bu da dava aşamasında gündeme gelecek. Davayı sonuna kadar takip edeceğiz'"

dha