Sivas Demir Çelik İşletmeleri’nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları için geçen aydan beri eylem yapan işçiler yürüyüş yapmak isteyince, polis saldırısına uğradı. Polisin biber gazları ve coplarla saldırdığı işçilerden 8’i gözaltına alındı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, SİDEMİR’de çalışan ve yaklaşık 4 aydır ücretlerinin ödenmediğini öne sürerek günlerdir eylem yapan işçiler, bugün bir kez daha toplandı. Kent meydanında bir araya gelen yaklaşık 100 işçiye aileleri de destek verdi.

Geçen ay yoğunlaştırdıkları eylemlerine fabrikaya kayyım atanmasından dolayı bir süre ara veren işçiler, bir gelişme yaşanmaması üzerine tekrar eylem yapmak istedi. Meydanda toplanan ve ücretlerini alamadıkları için mağdur olduklarını belirten işçiler İnönü Bulvarı üzerine yürümek isteyince, polis ekiplerinin müdahalesi ile karşılaştı.

COP VE BİBER GAZI

Yürüyüşe izin vermeyen polis ekipleri gruba cop, biber ve portakal gazı ile saldırdı. Yönlerini değiştiren işçiler bu kez Valilik binasına yürümek istedi.

Polis buna da izin vermeyerek bir kez daha müdahale etti.

Ardından Atatürk Caddesi üzerinde yürümek isteyen ekip bir kaz daha polis engellemesi ile karşılaştı. İşçilerin eylemi üzerine çok sayıda polis kent meydanında görev aldı. Polisin gazlı müdahalesinden etkilenenler zor anlar yaşadı.


Polise direnen işçilerden 8’i gözaltına alındı.

Meydanda toplanan işçiler Sivas Valisi Alim Burut ile görüşmek istediklerini belirterek bekleyişe geçti. Grubun etrafı polis ekiplerince sarıldı. Polis ekiplerinin aracılığı ile bir temsilcinin Valilik binasına görüşme için gitmesine izin verildi. Bazı işçiler ise kent meydanı yakınındaki 5 katlı bir binanın çatısına çıkarak protesto eylemi başlattı.