Hava-İş, THY’deki grevinde üçüncü günü geride bıraktı. Grevin ilk gününde “Grev başarısız oldu” mesajları veren ve açıklamaları medyada sık sık yer bulan THY Yönetimi, grevin etkisini sürdürmesiyle sendikayı anlaşma yapmaya çağırdı.

'UGUN BİR ÜCRET ARTIŞI YAPMAYI KARARLAŞTIRDIK'

THY grevi üçüncü günü geride bırakırken THY Yönetimi Hava-İş’i 22 Mayıs’a kadar, 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamaya davet etti. 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ndeki haklardan ve koşullardan geriye gidiş olmayacağını belirten THY Yönetimi, uygun bir ücret artışı yapmayı kararlaştırdığını duyurdu.

İLK GÜN 'GREV UÇUŞLARI ETKİLEMEDİ' DENİLMİŞTİ

THY, grevin ilk gününde “16 bin kişiden 500’ü grevde”, “Grev uçuşları etkilemedi” gibi söylemlerle grevi etkisiz gibi göstermeye çalıştı. Grevin devam etmesiyle THY’nin iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmış oldu.

Rötar haberleri artarken, medyada yayımlanan “grev etkisiz” söylemlerinin etkisi de kırılıyor.

HAVA-İŞ: ‘THY’NİN AÇIKLAMALARINA GÜVENMİYORUZ’

Hava-İş Yönetim Kurulu, THY işvereninin önce basın yoluyla, sonra sendikanın çağrılarını görmediğini söyleyerek ve son olarak da toplu sözleşme imzalamama çağrısı yaparak kurmak istediği baskıya ilişkin bir açıklama yayımladı.

THY’nin çağrısının “görüşmelerin yeniden başlatılması” çağrısı olmadığının altını çizen sendika, THY’nin işçilere ve sendikaya saygı duymayan tavrının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

“23 Dönem Toplu İş Sözleşmesi yasal olarak yürürlükteyken bile onlarca ihlalde bulunan işverenin, grev sürerken tüm hakları aynen uygulayacağı sözüne inanmak ve güvenmenin yorumunu sorunları bizzat yaşayan siz çalışanlara bırakıyoruz” diyen Hava-İş, işverenin asıl amacının toplu iş sözleşmesiz ve sendikasız bir THY olduğunu vurguladı.

Hava-İş Sendikası, THY’yi karşılıklı saygıyı zedelemeden uyuşmazlık maddelerinin kaldığı yerden ve grevin sonuçlandırılmasını sağlayacak şekilde müzakere hazır olduklarını açıkladı. (Sendika.Org)